Probleme în PNL după trimiterea a doua oară a lui Petru Avram în judecată

vineri, 24 iunie 2022, 01:50
3 MIN
 Probleme în PNL după trimiterea a doua oară a lui Petru Avram în judecată

Fostul director al Administrației Bazinale de Apă Prut-Bârlad plătește acum pentru forajele executate de angajați la ferma familiei Alexe. Primul dosar ajuns în instanță este în Lotul „Chelnerița”. Avram a renunțat la calitatea de consilier județean, dar întrebarea este: pe cine va pune PNL în loc?

 

Fostul director al Administraţiei Bazinale de Apă Prut-Bârlad, Petru Avram, a fost trimis în judecată sub acuzaţia de abuz în serviciu şi influenţarea declaraţiilor: a ordonat angajaţilor ABA să ia utilaje ale instituţiei și să facă gratis lucrări pentru deznisiparea a cinci puţuri situate pe terenul ce aparţinea unei societăţi comerciale.

Este a doua acțiune în instanță deschisă de procurori pe numele lui Petru Avram. Precedenta a fost înregistrată anul trecut și se referă la întregul Lot „Chelnerița”, dar și la tatăl unuia dintre directorii adjuncți ai Apelor Române, angajat „în lipsă” prin aceeași metodă a detașării la Serviciul de Gospodărire a Apelor Botoșani.

CITIȚI ȘI: "Animalul politic" şi chelneriţa de la Ape, personaje de anchetă la DNA. Presiuni și cumătreală

Potrivit dezvăluirilor din presa ieșeană, în perioada mai-iunie 2020, Petru Avram i-a trimis pe angajații respectivi să facă lucrări la ferma de la Sculeni a familiei Alexe. Unul dintre angajații în cauză a declarat pentru „Reporter de Iași” că a fost de mai multe ori să foreze puțuri  la Sculeni. Petru Avram este membru PNL și cumătru cu Costel Alexe.

„În contextul apariţiei în spaţiul public a unei anchete jurnalistice ce viza aspectele menţionate mai sus, în datele de 10 şi 17 februarie 2021, inculpatul Avram Petru ar fi încercat să-i determine prin constrângere morală pe aceeaşi subordonaţi să declare că lucrările respective ar fi fost făcute în afara orelor de program”, precizează DNA în comunicatul publicat ieri.

CITIȚI ȘI: Familia deputatului liberal de Iaşi Costel Alexe îşi face fermă de vaci lângă Prut, la Sculeni

Patrimoniul instituţiei publice ar fi fost prejudiciat cu suma de 2.506 lei, reprezentând contravaloarea combustibilului şi a cheltuielilor cu forţa de muncă, menționează documentul, care precizează că au fost dispuse măsuri asiguratoprii față de inculpat.

Lista cu 40 de cadre liberale se dovedește a fi prea scurtă duppă nici 2 ani de mandat

Petru Avram a deținut până acum și calitatea de consilier județean, ales pe listele PNL în septembrie 2020. El a demisionat însă alaltăieri, cu o zi înainte de anunțul DNA.

Pe lista candidaților la CJ cu care PNL a defilat la alegerile locale trecute ar urma Eugenia Lucaci, pe atunci o tânără speranță a Tineretului Liberal. Între timp, de astă-toamnă mai precis, ea s-a angajat la Consiliul Județean ca funcționar public la Serviciul Comunicare. De altfel, pagina de Facebook „Tineretul Național Liberal” anunța încă înainte cu un an, pe 15 septembrie 2020, că „Eugenia va face echipă cu Costel Alexe, un #PreședintePentruTineri la Consiliul Județean Iași!”. E greu de crezut că va renunța la un salariu net de peste 6000 de lei pentru o indemnizație de 5 ori mai mică.

Următorul potențial înlocuitor al lui Avram pe lista candidaților este Alexandru Calance, secretar general adjunct al TNL Iași și proaspăt numit secretar regional al tinerilor liberali pentru zona de Nord-Est. Și el face parte din echipa adusă de Costel Alexe la CJ, însă fără să fie funcționar public. A fost și pe vremea lui Cristian Adomniței consilier al președintelui CJ.
Dacă nici el nu va accepta să preia mandatul – și sunt șanse să nu-l accepte – al treilea la rând ar fi Cătălin Timofciuc, fratele lui Răzvan, consilierul local din partea USR. Acesta a mai fost membru al CJ în mandatul trecut. De data asta, rămâne de văzut dacă „dosarul” îi va fi acceptat sau dacă PNL va opta mai departe pentru candidatul de pe poziția 30. Lista PNL de la alegerile pentru CJ conține 40 de nume. 

Comentarii