Procesul Petronelei Susan începe pe 14 iunie. Acuzaţia: luare de mită

miercuri, 31 mai 2023, 01:50
2 MIN
 Procesul Petronelei Susan începe pe 14 iunie. Acuzaţia: luare de mită

Funcționara primăriei Rediu, acuzată de luare de mită în formă continuată, se va întâlni prima oară cu judecătorii care îi vor analiza cazul la jumătatea lunii viitoare. Primul termen de judecată în procesul Petronelei Susan se va desfășura în fața Tribunalului ieșean, pe 14 iunie.

Fostă angajată a Primăriei ieșene, Petronela Susan s-a transferat în 2021 la primăria Rediu, ocupându-se tot de urbanism. La începutul lunii februarie, ea a fost prinsă în flagrant delict după ce solicitase 1.000 de euro de la un localnic. În schimbul banilor, ea urma să emită o autorizație de construire pentru o casă începută fără acte, pentru care cetățeanul fusese deja amendat. Mihai Chelaru, îi dăduse femeii un avans de 500 de euro în luna iulie a anului trecut, urmând să plătească diferența la primirea autorizației. Cum femeia îl tot amâna, Chelaru a denunțat-o la DNA. Susan a fost prinsă în plagrant, pe când primea de la Chelaru 2.500 de lei, ultima „rată” a mitei. În poșeta femeii au fost găsiți, în afara celor 2.500 de lei marcați, alți 1.000 de euro și 800 de lei.

Procesul Petronelei Susan va începe cu inculpata în arest la domiciliu. Magistrații Tribunalului au decis luni ca în următoarele 30 de zile, Susan să fie consemnată în apartamentul său din Copou. Pe parcursul acestei perioade, ea nu va avea dreptul să-l părăsească decât pentru a se prezenta în fața organelor judiciare sau în situații de urgență, după anunțarea poliției. Luarea de mită se pedepsește cu închisoarea pe o perioadă cuprinsă între 2 și 7 ani și interzicerea dreptului de a ocupa o funcție publică. Forma continuată a infracțiunii aduce un spor de pedeapsă de până la 3 ani. 

Comentarii