Advertorial

Produse pentru curățarea feței în funcție de tipul de ten (P)

joi, 17 februarie 2022, 09:20
5 MIN
 Produse pentru curățarea feței în funcție de tipul de ten (P)

Tipul de ten este decisiv în alegerea corectă a unor produse de îngrijire a pielii. Pentru că de-a lungul vieții trece prin multe modificări, este indicat să ții cont de particularitățile din prezent ale tenului atunci când ești în căutarea unor produse de curățare și demachiere, pentru că acestea reflectă situația reală și actuală a pielii tale. 

Nu trebuie să iei în calcul aspectul pielii din timpul adolescenței sau din timpul sarcinii, ci aspectul prezent, cu toate particularitățile sale. 

Cum îți alegi produsele de curățare a tenului?

Curățarea este baza de îngrijire a tenului, fără de care nu se poate urma o rutină corectă de skincare. Există o varietate de produse destinate curățării tenului, precum cleansere solubile în apă, disponibile sub formă de gel, spumă, loțiune sau cremă. Cel mai bun cleanser pentru fața ta acționează delicat pentru a curăța pielea fără să o usuce. 

Aceste produse pentru curățare și demachiere se aleg în funcție de tipul tenului tău, după cum urmează:

  • Tenul normal: caracterizat de un echilibru al sebumului și piele catifelată; acest tip de ten are nevoie de demachiante și cleansere cu putere medie de degresare.
  • Tenul uscat: dată fiind lipsa de sebum specifică acestui tip de ten, sunt necesare produsele de curățare emoliente, cu putere mică de degresare. Cele mai potrivite sunt produsele onctuoase, uleiurile și cleanserele cremoase.
  • Tenul mixt: particularitatea acestui ten este excesul de sebum în zona T, iar alegerea produselor de curățare trebuie să țină cont de cât de grase sau uscate sunt anumite zone ale feței. 
  • Tenul gras: excesul de sebum este prezent pe întreaga față, prin urmare produsele potrivite sunt cele care au o putere mare de degresare. 
  • Tenul sensibil: având afectată bariera naturală de protecție a pielii, acest tip de ten are nevoie de produse de curățare hipoalergenice, care să acționeze delicat și să dețină proprietăți calmante. 

Produse de curățare pentru ten normal

Poți asigura prospețimea de care tenul normal are nevoie cu RNW Der Clear Bubble Deep Cleanser. Acest cleanser cu bule îndepărtează în profunzime impuritățile și hidratează tenul, fără să creeze senzația de uscăciune. În plus, acesta este un produs ușor de utilizat, care se transformă în spumă la contactul cu pielea. 

Produsul se poate utiliza atât pentru curățarea zilnică, cât și pentru a îndepărta machiajul. Cu totul specială la acest RNW cleanser este prezența celor 17 aminoacizi în compoziție, care mențin pielea hidratată. Poți utiliza cleanserul pe durata sarcinii și a alăptării, pentru o curățare corectă a tenului. 

Produse de curățare pentru ten sensibil

Tenul sensibil necesită o atenție specială, din cauza reacțiilor imprevizibile care pot să apară în urma aplicării produselor pe față. Pentru prevenirea acestora ai nevoie de produse blânde, care să nu irite pielea, dar care îndepărtează eficient impuritățile. 

Apa micelară RNW este un produs de curățare a pielii, conceput special pentru persoanele cu piele sensibilă, uscată, ce poate fi utilizat chiar și pe perioada sarcinii și a alăptării. Fiind concepută pe baza unei tehnologii bio micelare unice, apa micelară dizolvă urmele de machiaj și impuritățile de la nivelul pielii, fără să afecteze bariera lipidică. 

Extractul de rozmarin din RNW Micellar Water are excelente proprietăți de calmare a pielii și împiedică deteriorarea filmului hidrolipidic produsă de curățare. 

Un alt produs recomandat pentru tenul sensibil este Rose Calming Cleanser, care contine 50% apă de trandafiri, Aloe Vera, Centella Asiatică, ovăz și alantoină. Produsul reprezintă o alegere excelentă pentru a curăța pielea sensibilă, fără să modifice echilibrul natural al acesteia. 

Produse de curățare pentru ten gras

Pentru a răspunde nevoii tenului gras de reducere a sebumului, alege produse care curăță pielea în profunzime, precum RNW Bubble Cleanser. 

Poți opta, de asemenea, pentru dischetele exfoliante Peeling Toner Pad Mild, care îndepărtează excesul de sebum și curăță porii, contribuind la diminuarea coșurilor. Eficiența produsului în îngrijirea tenului gras, cu probleme, este dată de conținutul de alantoină, Centella asiatică, pantenol, beta-glucan, acid salicilic, Houttuynia cordata și Camellia sinensis. 

Un demachiant RNW care îndepărtează machiajul rezistent la apă, potrivit tenului gras, dar care poate fi utilizat și de către persoanele cu ten sensibil, Gentle Lip & Eye Makeup Remover, îndepărtează rapid orice urmă de make-up și menține pielea hidratată. 

Produse de curățare pentru ten uscat

Atunci când alegi un produs de curățare pentru tenul uscat, este bine să te orientezi asupra unui cleanser care să nu îți usuce pielea, precum apa micelară de la RNW . Aceasta curăță tenul fără a  afecta bariera naturală de protecție, motiv pentru care este o bună alegere pentru pielea sensibilă și uscată. 

Purifying Cleansing Oil conține 29% ulei din semințe de struguri, grație cărora curăță și hidratează pielea, fără să o usuce. Astfel, uleiul elimină machiajul și impuritățile pielii, iar în contact cu apa devine lăptos. Produsul se poate utiliza pentru toate tipurile de ten, inclusiv pentru cel uscat, cât și pentru cel sensibil. 

Produse de curățare pentru ten mixt

Tenul mixt necesită o atenție specială, din cauza zonelor uscate și grase care îi sunt caracteristice. Un cleanser pentru față potrivit acestui tip de ten este Bubble Deep Cleanser RNW. Produsul va îndepărta excesul de sebum și impuritățile de pe piele, dar îi va oferi totodată hidratarea de care are nevoie.

Toate aceste produse pentru curățarea tenului răspund nevoilor fiecărui tip de piele în parte și asigură o curățare profundă, fiind o parte importantă dintr-o rutină de skincare corectă. Alege, așadar, produsele potrivite în funcție de caracteristicile tenului tău și de ingredientele produselor de curățare. 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii