Declaraţie de presă

Prof. univ. dr. Dumitru OPREA, Deputat PNL: „PNL își respectă programul de guvernare” (P)

miercuri, 29 ianuarie 2020, 10:09
2 MIN
 Prof. univ. dr. Dumitru OPREA, Deputat PNL: „PNL își respectă programul de guvernare” (P)

Zilele acestea Parlamentul se află într-o sesiune extraordinară, convocată la inițiativa Președintelui, pentru a îndeplini două dintre promisiunile pe care PNL le-a făcut românilor: eliminarea pensiilor speciale și asumarea răspunderii pentru alegerea primarilor în două tururi de scrutin. Prin aceste două măsuri vrem să refacem un echilibru social care s-a deteriorat tot mai puternic de-a lungul timpului. În egală măsură, vrem să redăm cetățenilor controlul asupra alegerilor, prin reprezentativitatea pe care o vor avea aleșii locali de acum înainte.

Sunt două mize mari, iar cei care nu acceptă jocul democratic și câștigă numai cu cărți măsluite au început să tremure. PSD, pentru că despre acest partid este vorba, după haosul lăsat, se teme că cetățenii vor vota pentru a nu mai lăsa puterea locală la mâna baronilor locali!

Cele trei luni de la preluarea guvernării de către PNL arată că România se află pe drumul cel bun, prin măsurile adoptate, nu prin vorbe! S-a reușit într-un timp scurt să se îndeplinească o parte dintre promisiunile făcute. Dosarul 10 August a fost desecretizat, iar recursul compensatoriu a fost abrogat. Datorită PNL, astăzi avem combustibilul cu cel mai mic preț din UE. Atragem fonduri europene, pentru a dezvolta România! Mai mult, am împiedicat pierderea, din cauza mașinațiunilor PSD, a 1,5 miliarde de euro din partea UE.

Plata facturilor către întreprinzătorii români, returnarea TVA, preluarea de către Guvern a jumătate din cheltuielile cu asistența socială, eforturile pentru digitalizare și reducerea birocrației în aparatul de stat sunt tot atâtea reușite ale executivului liberal.

Iar aplicarea programului de guvernare continuă, în aceste zile, cu cele două mari proiecte: eliminarea pensiilor speciale și asumarea răspunderii pentru alegerea primarilor în două tururi de scrutin. Pentru drumul european al României, pentru o calitate a vieții tot mai ridicată, PNL își concentrează atenția pe fapte, nu pe vorbe!

Prof. univ. dr. Dumitru OPREA
Deputat PNL

Comentarii