Proiect de reabilitare a pavilionului administrativ de la Infecţioase

marți, 19 decembrie 2017, 20:20
2 MIN
 Proiect de reabilitare a pavilionului administrativ de la Infecţioase

Spitalul de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva“ a primit finanţarea necesară pentru reabilitarea şi modernizarea pavilionului administrativ, fiind vorba despre un proiect în valoare de 1,6 milioane lei. 

Finanţarea vine de la Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene (MDRAPFE), aproximativ 1,4 milioane lei, restul banilor necesari fiind asiguraţi prin cofinanţare cu Consiliul Judeţean Iaşi. Termenul pentru realizarea obiectivului, care include şi darea acestuia în funcţiune este de patru ani.

„Pavilionul administrativ este o construcţie care datează din perioada anilor 1920-1930, având o durată de exploatare foarte mare. Cutremurele care s-au produs de-a lungul timpului au afectat atât structura de rezistenţă, cât şi tâmplăria. Este necesară înlocuirea şarpantei deoarece uzura acesteia a condus la infiltrarea apei în planşeu şi pereţi“, au precizat reprezentanţii CJ Iaşi.

Mai exact, în interior sunt necesare reparaţii la nivelul pereţilor şi înlocuirea pardoselilor, dar şi redimensionarea şi înlocuirea instalaţiilor electrice, termice şi sanitare care sunt depăşite din punct de vedere tehnic şi moral. Pe viitor, se doreşte şi construirea unui nou pavilion, fiind vorba despre o investiţie de aproximativ 12 milioane de euro, aici fiind inclusă şi dotarea necesară în valoare de un milion de euro. „Avem toate actele şi premisele pentru a obţine această finanţare, totul se derulează acum între CJ şi cei de la Bucureşti. Indicatorii tehnico-economici ai acestui pavilion au fost aprobaţi în noiembrie 2016 de către CJ. Pavilionul va fi destinat pentru tratarea pacienţilor cu infecţie HIV/SIDA şi infecţii cronice, cum ar fi infecţia cu virusurile hepatitice B şi infecţia cu virusul hepatitic C“, a precizat prof. dr. Carmen Dorobăţ, managerul unităţii medicale. 

Comentarii