Proiect european pentru educaţie ecologică a preşcolarilor la o grădiniţă din Iaşi

vineri, 04 noiembrie 2022, 02:50
1 MIN
 Proiect european pentru educaţie ecologică a preşcolarilor la o grădiniţă din Iaşi

Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 3 Iaşi, din zona Bularga, demarează primul proiect Erasmus+. Proiectul „Step by step pentru natură şi dezvoltare sustenabilă” a fost implementat în perioada 01.10.2022 – 31.12.2023. Acesta vizează dezvoltarea competenţelor de folosire a metodelor inovative, raportate la educaţia pentru mediu.

Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 3 Iaşi urmăreşte, pe lângă respectarea standardelor alternativei step by step, şi dezvoltarea unei culturi organiziţionale prin care să fie promovate încrederea, creativitatea şi inovarea, munca de calitate, spiritul de echipă şi colaborarea.

„Proiectul european „Step by step pentru natură şi dezvoltare sustenabilă” a venit ca o continuare a proiectelor desfăşurate în unitate şi a preocupărilor instituţiei noastre cu privire la acţiuni ecologice de reciclare, curăţare spaţii de joacă. Ne propunem să cooptăm cât mai mulţi părinţi, astfel încât să îi ajutăm pe copii să conştientizeze că acţiunile lor pot genera schimbări importante în mediul înconjurător”, spune Maria Narcisa Ailincăi, coordonatoarea proiectui.

Acest proiect reprezentă pentru unitate primul proiect Erasmus+ cu finanţare europeană, cu o valoare totală de 18.440 euro. Are o perioadă de desfăşurare de 15 luni şi un număr de 8 cadre didactice ce vor participa la două cursuri internaţionale de formare. 

Comentarii