Proiect pentru reducerea abandonului şcolar

marți, 08 noiembrie 2022, 02:50
2 MIN
 Proiect pentru reducerea abandonului şcolar

Şcoala Gimnazială Ciorteşti derulează timp de 36 de luni, în perioada 26.09.2022 – 26.09.2025, Proiectul Programul Naţional pentru Reducerea Abandonului Şcolar (PNRAS). 

Obiectivul general al proiectului îl constituie diminuarea riscului de abandon şcolar şi de părăsire timpurie a şcolii de către elevii din învăţământul gimnazial înscrişi la Şcoala Gimnazială Ciorteşti. Grupul ţintă este format din 165 de elevi de nivel gimnazial, 23 de cadre didactice şi 2 angajaţi din rândul personalului auxiliar şi 30 de părinţi ai elevilor înscrişi.

„Prin acest proiect şcoala urmăreşte creşterea capacităţii de a monitoriza elevii cu risc de abandon şi părăsire timpurie a şcolii prin implementarea măsurilor MATE, formarea cadrelor didactice şi a personalului auxiliar prin participarea la programe de formare continuă, precum şi a nivelului de digitalizare a actului educaţional prin dotarea şcolii cu clase inteligente şi prin dezvoltarea competenţelor digitale ale elevilor şi profesorilor”, precizează managerul proiectului, prof. Dorel Constantin Popa.

Cei 165 elevi vor beneficia de măsuri de monitorizare pentru prevenirea riscului de abandon şcolar, de cursuri de remediere, cercuri de lectură, şcoală de vară şi activităţi extracurriculare, beneficiind de acces la echipamente specifice educaţiei digitale. Profesorii beneficiari vor participa la cursuri de formare care să îi pregătească pentru utilizarea eficientă a mijloacelor educaţiei moderne. Părinţi vor beneficia de activităţi de educaţie parentală.

Proiectul PNRAS a fost implementat în cadrul Planului Naţional pentru Redresare şi Rezilienţă al României, având o valoare totală de 983.781 lei. 

Comentarii