Putin a mers în Crimeea ca să sărbătorească 9 ani de când a furat teritoriul ucrainenilor

sâmbătă, 18 martie 2023, 20:19
1 MIN
 Putin a mers în Crimeea ca să sărbătorească 9 ani de când a furat teritoriul ucrainenilor

Preşedintele rus Vladimir Putin a sosit sâmbătă în Crimeea într-o vizită pentru a marca cea de-a noua aniversare a anexării de către Rusia a peninsulei ucrainene, a informat presa de stat rusă, relatează Reuters. Televiziunea de stat a difuzat un scurt clip cu un Putin îmbrăcat lejer care se plimbă cu un grup de oficiali şi a promis mai multe detalii în scurt timp. 

Rusia a anexat Crimeea în 2014, cu opt ani înainte de a lansa invazia la scară largă a Ucrainei. Ucraina spune că va lupta pentru a elibera Crimeea şi de a scoate forţele ruseşti din toate celelalte teritorii pe care Rusia le-a ocupat în războiul de un an. Putin a luat un avion pentru a parcurge cei 1.821 de kilometri de la Moscova la Sevastopol, cel mai mare oraş din regiune, unde s-a aşezat la volanul maşinii care l-a transportat în jurul oraşului, potrivit guvernatorului Mikhail Razvozhaev, instalat de Moscova.

Într-o călătorie surpriză la Sevastopol, portul Flotei ruse de la Marea Neagră din Crimeea, Putin a vizitat o şcoală de arte în compania guvernatorului local, Mihail Razvojayev, potrivit imaginilor difuzate de postul de televiziune rusă, potrivit AFP. "Preşedintele nostru Vladimir Vladimirovici Putin ştie să surprindă. În sensul bun al cuvântului", a scris Razvojayev pe Telegram. Potrivit acestuia, sâmbătă urma să fie inaugurată o şcoală de arte pentru copii, cu participarea liderului rus prin videoconferinţă.

SURSA: hotnews.ro

 

Comentarii