Restanţe lichidate la Politehnica Iași

vineri, 25 martie 2022, 02:43
2 MIN
 Restanţe lichidate la Politehnica Iași

 

Angajaţii şi-au primit salariile pe luna februarie din banii încasaţi de la Primărie

 

 

Politehnica Iaşi a ajuns cu salariile la zi în această săptămână, când au fost plătite retribuţiile pe luna februarie. Acestea s-au achitat cu o întârziere de o săptămână, termenul normal de plată fiind 15 martie. Totodată, fiecare jucător a primit şi un bonus, de 500 lei, pentru victoria obţinută în faţa Astrei Giurgiu, în ultima etapă a sezonului regulat al Ligii a II-a de fotbal.

Banii pentru plata salariilor au venit de la Primăria Iaşi, care, conform şefilor Politehnicii, a virat spre gruparea din Copou 300 000 de lei din cele 9 750 000 de lei aprobate pentru Poli de către Consiliul Local Iaşi luna trecută. Conducătorii divizionarei secunde speră ca până săptămâna viitoare să mai primească încă 2 625 000 de lei de la municipalitate şi să ajungă astfel la încasarea a 30% din bugetul pentru acest an pus pe masa fotbalului de persoanele din Palatul Roznovanu. Fărâmiţarea primei rate în două tranşe se explică prin aceea că 1 000 000 de lei este dat pe baza unei legi legate de starea de alertă, iar 8 750 000 de lei pe baza Legii 69.

După ce va cheltui prima rată din suma aprobată de Primărie pentru acest an, în valoare totală de 2 925 000 de lei, adică aproape 600 000 de euro, fonduri cu care vor fi returnate unele împrumuturi şi plătite cheltuieli din 2022, Politehnica va trebui să depună deconturi pentru a accesa restul sumei la care are dreptul, 6 825 000 lei (aproximativ 1,4 milioane euro). În această a doua rată se doreşte a se intra cât mai puţin în sezonul în curs al Ligii a II-a, când obiectivul este menţinerea în eşalonul doi. Grosul banilor se speră a fi păstraţi pentru a doua jumătate a anului, în vederea edificării unei echipe solide, pentru a ataca promovarea în stagiunea 2022-2023.

Conform oficialilor clubului ieşean, Poli vrea să asigure funcţionarea clubului în acest an din banii municipalităţii, iar sumele produse din surse proprii (sponsorizări, vânzări de jucători, bilete etc.) să fie utilizate pentru achitarea restanţelor din trecut.

Comentarii