Revine frigul. Cum va fi vremea în Moldova în următoarele două săptămâni

luni, 05 aprilie 2021, 13:41
1 MIN
 Revine frigul. Cum va fi vremea în Moldova în următoarele două săptămâni

Meteorologii anunţă vreme deosebit de rece pentru această perioadă, în prima parte a intervalului 5 – 18 aprilie, urmată de o revenire la temperaturile normale perioadei. Spre finalul celei de-a doua săptămâni se va înregistra o nouă răcire a vremii.

În prima parte a săptămânii, în Moldova, vremea se va răci astfel că de la valori uşor sub cele medii multianuale la început (maxime de 12…14 grade şi minime în jurul a 0 grade), temperaturile vor ajunge în intervalul 7-9 aprilie cu mult mai scăzute decât normalul primei decade ale lunii aprilie, respectiv 5…8 grade, în medie, la amiază şi -3…-2 grade, noaptea.

În următorul interval, 10 -18 aprilie, se estimează puţine variaţii ale regimului termic, care se va situa uşor sub cel normal la mijlocul acestei luni, cu medii ale temperaturilor maxime de 11…14 grade şi a celor minime de 1…3 grade.

Regimul pluviometric va fi în general deficitar, dar în intervalul 6-8 aprilie şi după data de 12 aprilie, probabilitatea pentru apariţia precipitaţiilor va fi mai ridicată.

 

Comentarii