Ritm nebun pentru Politehnica Iași

vineri, 08 ianuarie 2021, 02:43
2 MIN
 Ritm nebun pentru Politehnica Iași

 

Echipa ieşeană va disputa nouă meciuri oficiale într-o lună

Politehnica Iaşi continuă să pregătească revenirea în circuitul competiţional. După cum v-am informat, primul meci oficial al formaţiei ieşene în 2021 va avea loc miercurea viitoare, de la ora 17:00, în deplasare, cu echipa târgovişteană Chindia. Partida, din prima etapă a returului Ligii I de fotbal va fi startul unui sprint incredibil de intens, Iaşul având programate nouă meciuri într-o lună! În ianuarie, Poli va mai juca în campionat cu FC Botoşani, pe 18 ianuarie, de la ora 17:00 şi încă trei partide în intervalul 22-31 ianuarie, cu Gaz Metan, la Mediaş, cu UTA, acasă şi la Bucureşti, cu FCSB. Nici startul lunii februarie nu este mai lejer. În jurul datei de 3 februarie, formaţia pregătită de Daniel Pancu va primi vizita CS Universitatea Craiova, peste trei zile va juca la Sfântu Gheorghe, cu Sepsi, iar în preajma datei de 13 februarie va juca acasă cu Astra Giurgiu, în etapa a XXIII-a a Ligii I. Între ultimele două dueluri amintite, ieşenii vor disputa şi un meci de Cupa României, în cadrul optimilor de finală, care se vor derula între 9 şi 11 februarie. Reamintim, Poli va juca în Cupă şi în acest an ca urmare a succesului obţinut în 16-imi la Cluj, în disputa cu echipa campioană, CFR.

Ultimele şapte runde ale returului eşalonului de elită se vor disputa apoi în perioada 19 februarie – 11 aprilie. Apoi, Liga I se va rupe în două. Primele şase clasate la finalul sezonului regulat vor juca în play-off, în sistem tur-retur, ultimele zece se vor confrunta în play-out, într-o singură manşă. Apoi, ultimele două clasate vor retrograda direct, echipele care se vor clasa pe locurile VII-VIII în grupa a doua valorică vor juca baraj cu ocupantele locurilor III şi IV din Liga a II-a. În plus, primele două clasate din play-out vor juca un baraj, iar câştigătoarea acestui baraj va disputa un alt  baraj pentru cupele europene cu echipa care se va clasa pe poziţia a III-a în play-off.

În ce priveşte fazele superioare ale Cupei, acestea vor avea loc pe 2-4 martie (sferturile de finală), 13-15 aprilie şi 11-13 mai (semifinalele) şi 22 mai (finala).

Comentarii