Român, înecat în lac în urma unui pariu stupid cu alți conaționali

vineri, 13 august 2021, 08:37
2 MIN
 Român, înecat în lac în urma unui pariu stupid cu alți conaționali

Un român de 49 de ani s-a înecat în lacul Castel Gandolfo după un pariu pus cu alți conaționali: "Să vedem cine ajunge primul pe partea cealaltă a lacului".

Ies la iveală detalii despre tragedia de ieri de la lacul Castel Gandolfo. A fost un pariu, făcut după ce au băut, iar facultățile intelectuale nu erau cu siguranță la maxim. Acesta este motivul care a dus la moartea unui om al străzii de 49 de ani, de origine română, găsit mort în dimineața târzie a zilei de 12 august, în lacul din Castel Gandolfo, în apropiere de Via Spiaggia del Lago.

Corpul bărbatului a fost văzut plutind pe apă de doi canoiști, care au dat imediat alarma. Pompierii cu echipa lor de scafandri au ajuns la fața locului, au recuperat cadavrul și l-au adus la mal. Acolo, carabinierii l-au identificat. Potrivit unei prime reconstituiri a poliției, bărbatul și câțiva conaționali de-ai săi au mers aseară la lac.

Acolo au consumat alcool, s-au îmbătat și, în ciuda faptului că erau amețiți, au pariat că pot traversa lacul. Doi dintre ei au plonjat în apă, numai că unul dintre ei s-a întors imediat, în timp ce celălalt a continuat o vreme, fără să se mai întoarcă. Cu toate acestea, prietenii nu și-au dat seama că bărbatul de 49 de ani nu se mai întorsese.

Abia ieri dimineață, oamenii străzii s-au trezit și și-au dat seama că lipsește și au chemat imediat ajutoare. În această dimineață, carabinierii i-au ascultat pe toți prietenii bărbatului și au reconstituit povestea, descoperind detaliile pariului care l-a costat viața.

Echipa 15A a detașamentului din Marino împreună cu Unitatea de scufundări a Pompierilor, a intervenit pentru căutarea unei persoane pe lacul din Castel Gandolfo -Via Spiaggia del Lago, nr. 17- după aproximativ 2 ore de scufundări au găsit trupul neînsuflețit al unui bărbat în vârstă de 49 de ani de naționalitate română, potrivit Il Corriere de la Citta.

Sursa: stiridiaspora

Comentarii