Românii se întorc cu autocarele din Grecia, după ce țara a intrat pe lista roșie. Cozi uriașe la vamă

sâmbătă, 31 iulie 2021, 10:38
1 MIN
 Românii se întorc cu autocarele din Grecia, după ce țara a intrat pe lista roșie. Cozi uriașe la vamă

La frontierele Greciei, coloanele de maşini sunt uriaşe. Turiştii aşteaptă cu orele pentru a dovedi că sunt vaccinaţi sau că au teste PCR negative.

La punctul de trecere a frontierei Promahonas dinspre Grecia înspre Bulgaria coada se întindea pe 3 kilometri. Timpul estimat de aşteptare este de 2 ore iar afară erau 40 de grade, la prânz.

„Am venit aici în urmă cu două săptămâni împreună cu familia, nu suntem vaccinaţi, am venit cu teste şi la plecare am fost anunţaţi că intrăm în carantină 14 zile, avem posibilitatea ca în ziua a a opta să facem un text PCR şi dacă e negativ, în ziua 10-a părăsim carantina”, spune Alexandru, turist în Santorini, la Știrile PRO TV.Cei nevaccinaţi, chiar dacă îşi fac test PCR, tot intră automat în carantină, iar pentru copiii de până în 6 ani nu există restricţii. Doar cei până în 16 ani trebuie să facă un test PCR dacă nu sunt vaccinaţi.

Ministrul Turismului din Grecia ia în calcul impunerea unor noi restricții în Mykonos, Santorini, Lefkada ori Rhodos, din cauza aglomerației.

Comentarii