De Business

Punem punctul pe știi

Românii se plâng de facturi uriaşe la energie electrică. Ce soluţie a găsit un secretar de stat?

marți, 24 august 2021, 08:44
1 MIN
 Românii se plâng de facturi uriaşe la energie electrică. Ce soluţie a găsit un secretar de stat?

Problema facturilor la gaze şi electricitate care au explodat în ultima perioadă provoacă disperare printre consumatorii care s-au trezit cu sume colosale de plată după liberalizarea pieţei. Unii telespectatori Digi24 se plâng că valoarea facturilor a crescut de la o lună la alta chiar şi cu 200%. Guvernanţii spun că o soluţie ar fi aplicarea din această iarnă a legii consumatorului vulnerabil. 

Mai exact, se vor da ajutoare între 160 şi 500 de lei pentru sezonul rece. Beneficiari sunt însă doar românii cu venituri foarte mici. Pentru ceilalţi, soluţia ar fi să devină mai ponderaţi atunci când consumă energie electrică, spun oficialii.

„Cel mai ieftin megawatt de energie este cel pe care nu-l consumăm” a declarat luni seara, la Digi24, George Niculescu, secretar de stat în Ministerul Energiei. „Dacă ai piaţă concurenţială, preţurile pot să şi scadă”, spunea în urmă cu câteva zile premierul Florin Cîţu, el însuşi părând să fie luat prin suprindere de scumpirile accelerate. „Aş vrea să înţeleg exact ce se întâmplă cu creşterea preţurilor. Am chemat Consiliul Concurenţei, pentru că este o diferenţă foarte mare de la liberalizare, deci pe piaţă liberă, piaţă concurenţială, şi vreau să mă asigur că în România îndeplinim condiţiile unei pieţe concurenţiale”, a declarat premierul Cîţu.

Citiţi materialul integral pe digi24.ro

Comentarii