S-a dus la secţia de Poliţie să dea o declaraţie și s-a ales cu dosar penal și amendă

miercuri, 03 noiembrie 2021, 02:58
2 MIN
 S-a dus la secţia de Poliţie să dea o declaraţie și s-a ales cu dosar penal și amendă

Buna-credinţă l-a costat pe un ieşean 2.450 de lei. El s-a ales cu un dosar penal şi, în final, cu o amendă stabilită de judecători, după ce i-a însoţit pe poliţişti la secţie.

În iunie 2018, poliţiştii din Podu Iloaiei l-au depistat la sediul din satul Scobâlţeni al unei firme pe Iulian Căşuneanu, care încerca să valorifice mai multe jante din aliaj. Poliţiştii fuseseră trimişi acolo în urma unui telefon la 112, apelantul bănuind că jantele erau furate. Fiind necesare verificări suplimentare cu privire la provenienţa jantelor, poliţiştii i-au cerut lui Căşuneanu să-i însoţească la sediu. Acesta nu a avut nimic împotrivă şi a urcat la volanul Opelului său. Ajunşi la sediul subunităţii de poliţie a oraşului, oamenii legii şi-au început verificările. Permisul pe care îl prezentase Căşuneanu figura ca anulat din aprilie 2013. Bărbatul obţinuse un alt permis, în 2016, care era încă valabil, doar că dreptul de a conduce îi fusese suspendat cu aproape trei săptămâni mai înainte, când Căşuneanu fusese depistat băut la volan, pe raza comunei Dumeşti.

Ieşeanul a fost trimis în judecată pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere. Luând în considerare faptul că şoferul îşi recunoscuse fapta, dar şi antecedentele acestuia, magistraţii Judecătoriei s-au decis la aplicarea unei amenzi penale de 2.450 lei, corespunzând unui număr de 245 de zile-amendă. Sentinţa nu este încă definitivă, procesul intrând luni pe rolul Curţii de Apel. Primul termen de judecată a fost stabilit pentru ianuarie anul viitor.

Comentarii