S-a răzbunat Johanna Konta

vineri, 18 septembrie 2020, 01:43
3 MIN
 S-a răzbunat Johanna Konta

La o săptămână după ce a pierdut în faţa Soranei Cîrstea, britanica a eliminat-o pe Irina Begu la Roma. Învinsă la dublu, alături de Monica Niculescu, Simona Halep joacă astăzi cu Daiana Iastremska

​​Irina Begu (77 WTA) a fost învinsă, scor 0-6, 4-6, de britanica Johanna Konta (13 WTA) în turul al doilea al turneului de categorie Premier 5 de la Roma. După un început de partida dominat autoritar de Konta (a câştigat 10 din primele 11 game-uri), în care jucătoarea noastră a avut foarte multe erori, Irina a reuşit să mai echilibreze situaţia, însă a fost prea târziu. Meciul a durat o oră şi 24 de minute. În optimi, Konta se va duela cu Garbiñe Muguruza (Spania, 17 WTA), care a trecut de Cori Gauff (SUA, 53 WTA), scor 7-6, 3-6, 6-3  Muguruza a avut nevoie de două ore şi jumătate de joc pentru a-şi adjudeca victoria, într-un meci în care a reuşit şase aşi (faţă de patru ai americancei) şi a comis opt duble greşeli (faţă de 15 ale lui Gauff). Alte rezultate din turul II: Karolina Pliskova (Cehia) – Barbora Strycova (Cehia) 6-3, 6-3; Elina Svitolina (Rusia) – Anastasia Pavliucenkova (Rusia) 6-3, 7-6; Iulia Putinţeva (Kazahstan) – Petra Martic (Croaţia) 6-3, 6-7, 6-4; Daria Kasatkina (Rusia) – Katerina Siniakova (Cehia) 6-2, 6-3; Marketa Vondrousova (Cehia) – Arantxa Rus (Olanda) 6-3, 6-3; Svetlana Kuzneţova (Rusia) – Anett Kontaveit (Estonia) 4-6, 7-5, 6-3. Astăzi, Simona Halep, o va întâlni în premieră, pe ucrainanca Daiana Iastremska (29 WTA), în optimile turneului. Partida Halep-Iastremska va fi a doua de pe terenul central de la Foro Italico şi nu va începe înainte de ora 14:00. Înaintea acestui duel va avea loc o confruntare de pe tabloul masculin.

În turneul de dublu, Simona Halep şi Monica Niculescu au ratat calificarea în sferturile de finală. Ele au fost învinse, în optimi, cu scorul de 1-6, 3-6, de cuplul japonez Ena Shibahara/Shuko Aoyama, cap de serie numărul 7. Halep şi Niculescu au jucat slab în primul set şi în debutul setul doi, în care au pierdut primele două game-uri. Româncele au avut apoi momente bune şi au condus cu 3-2 în setul secund, dar adversarele lor au preluat din nou controlul. Pe tabloul de dublu mai este o româncă, Raluca Olaru, în echipă cu Anna-Lena Friedsam din Germania. Ele vor juca astăzi, cu perechea Magda Linette / Bernarda Pera (Polonia / SUA), care a dispus cu 6-2, 6-2 de cuplul americano-olandez Nicole Melichar / Demi Schuurs.

Denis Shapovalov (Canada, 14 ATP) şi argentinianul Diego Schwartzmann (15 ATP) s-au calificat joi în optimile turneului ATP Masters 1000 de la Roma. Shapovalov a trecut în două seturi simetrice, 6-4, 6-4, de spaniolul Pedro Martinez (109 ATP), în timp ce Schwartzmann a dispus cu 6-4, 7-6 de australianul John Millman (43 ATP).Un alt canadian, Milos Raonic (19 ATP), a părăsit competiţia după ce s-a înclinat în trei seturi, 6-7, 4-6, 2-6 în faţa sârbului Dusan Lajovic (25 ATP). În runda următoare, Lajovic îl va avea ca adversar pe favoritul nr. 2 al competiţiei, spaniolul Rafael Nadal, care l-a învins pe compatriotul său Pablo Carreño cu 6-1, 6-1. Alte rezultate: Ugo Humbert (Franţa) – Fabio Fognini (Italia) 7-5, 7-6; Hubert Hurkacz (Polonia) –Andrei Rublev (Rusia) 7-6, 3-6, 6-2.

 

Nu mai avem români la „Concord”

După ce miercuri au părăsit „Concord Iaşi Open” ultimii doi români pe tabloul de simplu (Cezar Creţu şi Filip Jianu), ieri au fost eliminaţi şi reprezentanţii noştri la dublu. Vlad Cornea şi Mircea Jecan au pierdut, scor 6-7, 7-6 în faţa perechii Robert Galloway /Hans Hach (SUA/Mexic)

 

Comentarii