Salarii la zi la Politehnica

miercuri, 23 februarie 2022, 02:43
2 MIN
 Salarii la zi la Politehnica

 

Cornel Şfaiţer a băgat până acum peste 100 000 de euro la clubul ieşean

 

Politehnica Iaşi va începe fără nicio restanţă financiară sezonul de primăvară al Ligii a II-a de fotbal. Salariile pe luna ianuarie, care trebuiau achitate pe 15 februarie, au fost plătite în această săptămână. Acest lucru a fost posibil ca urmare a implicării preşedintelui Consiliului Director al clubului, Cornel Şfaiţer. Conform unor surse, omul de afaceri a împrumutat clubul cu circa 60 000 de euro în această săptămână. Nu este pentru prima dată când fostul conducător al FC Botoşani şi Sepsi Sfântu Gheorghe a băgat mâna în buzunar pentru a echilibra gruparea din Copou. Voci din club susţin că salariile pe luna decembrie, care au fost achitate luna trecută, au putut fi plătite tot datorită lui Şfaiţer, care ar fi sponsorizat clubul cu 30 000 de euro şi l-ar fi împrumutat cu alţi 15 000 de euro.Trăgând linie, în circa o lună de când e la Poli, noul şef al grupării din Copou ar fi adus peste 100 000 de euro, 75 000 sub formă de împrumut. La ora actuală, Politehnica are datorii, conform capilor clubului, de peste un milion de euro, dar speră să primească în 2022 circa două milioane de euro de la Consiliul Local Iaşi.

Strategia anunţată a grupării fotbalistice este cheltuirea unor sume reduse în prima jumătate a anului, când obiectivul este menţinerea în eşalonul secund, şi investiţii serioase în vară, pentru atacarea promovării în campionatul următor.

Plata salariilor la zi se doreşte a fi şi un imbold pentru jucători înaintea primului meci oficial al anului, care va avea loc sâmbătă, de la ora 11:00, în Copou, în compania FC Braşov. Partida din etapa a XVII-a a ligii secunde se joacă cu două zile înaintea unei şedinţe a Consiliului Local în care se anunţă a fi discutată şi finanţarea Politehnicii în acest an.

Comentarii