Salariul nu îți ajunge? Află AICI 7 lucruri pe care să NU le faci NICIODATĂ dacă vrei să pui bani deoparte (P)

luni, 07 septembrie 2020, 14:00
4 MIN
 Salariul nu îți ajunge? Află AICI 7 lucruri pe care să NU le faci NICIODATĂ dacă vrei să pui bani deoparte (P)

În cazul în care nu ai un venit într-atât de ridicat încât să îți permiți tot ceea ce îți dorești, cel mai probabil, ești nevoit să faci eforturi pentru a putea pune deoparte suma care îți este necesară. Nenumărate persoane, însă, nu știu cum să procedeze în astfel de situații. Mulți nu își fac un calcul al cheltuielilor lunare și decid, pur și simplu, să „strângă cureaua”, fără a pregăti înainte o strategie eficientă. 

Dacă ai face o analiză atentă a tuturor sumelor mici pe care le risipești fără a-ți da seama, ai înțelege că există modalități simple și practice de a rămâne cu mai mulți bani în buzunar la final de lună. Secretul constă în a renunța la unele obiceiuri care nu îți aduc niciun beneficiu. În plus, unele dintre aceste schimbări reprezintă, fără îndoială, un pas important către o viață mai sănătoasă. 

7 lucruri pe care să nu le faci dacă vrei să economisești bani

  • Nu folosi mall-ul doar ca pretext pentru a ieși din casă

Sunt mulți cei care, în lipsa altor idei, aleg să iasă la mall pentru a petrece timpul la sfârșit de săptămână. Acest lucru înseamnă că ai putea fi tentat să faci și ceva cumpărături. Există nenumărate alte locuri unde te poți plimba în zilele libere, fără să fie nevoie să cheltuiești bani.

  • Nu consuma alimente care conțin calorii goale și nu arunca mâncarea

Caloriile goale se găsesc în toate produsele procesate, iar corpul tău nu are nevoie de ele. Când mergi la cumpărături, evită tot ceea ce este lipsit de substanțe nutritive. Vei observa, astfel, că alimentele care îți sunt într-adevăr necesare sunt și cele mai accesibile ca preț. Nu în ultimul rând, nu arunca mâncarea. Caută, mai degrabă, lăzi frigorifice ieftine și alege una în care să o păstrezi. În cel mai scurt timp, vei recupera investiția.   

  • Nu folosi produse de îngrijire personală din comerț

Cu toate că o astfel de recomandare se adresează în principal femeilor, acest lucru nu înseamnă că nu le poate fi utilă și bărbaților. Există nenumărate uleiuri de calitate care nu au un cost ridicat și care pot înlocui cu succes cremele de corp, de față sau măștile de păr. Îți poți face acasă inclusiv exfoliante naturale sau pastă de dinți biologică. Atât bugetul, cât și sănătatea ta vor avea de câștigat.

  • Nu alege articole vestimentare la preț întreg

La sfârșit de sezon, poți găsi același produs la jumătate sau chiar un sfert din prețul inițial. Toți știu deja asta, însă este posibil ca unii să nu se organizeze suficient de bine și să fie nevoiți să cumpere articolele de îmbrăcăminte care le sunt necesare pe ultima sută de metri. Chiar și atunci când te găsești în astfel de situații, amintește-ți că există outlet-uri unde poți cheltui mai puțin.

  • Nu achiziționa produse care nu sunt de calitate

Ca să faci economii, nu trebuie să cauți acele obiecte care costă cât mai puțin și atât, ci un bun raport calitate-preț. În caz contrar, nu vei face altceva decât să investești în același produs la intervale scurte de timp, ceea ce înseamnă că, de fapt, vei risipi banii în loc să îi economisești.

  • Nu mai comanda de mâncare la serviciu

Pe cât este de simplu acest sfat, pe atât este de eficient. Pregătește-ți mâncarea de acasă și ia-o cu tine la serviciu. Nu numai că la sfârșit de lună vei avea mult mai mulți bani în buzunar, însă vei avea parte și de nenumărate beneficii pentru silueta și sănătatea ta.

  • Nu cumpăra nimic fără să te întrebi dacă îți este într-adevăr necesar

Aceasta reprezintă una dintre cele mai utile sugestii pe care le poți primi. Ia în calcul că este posibil ca o mare parte din produsele pe care le cumperi să nu îți fie necesare. Dorința spontană de a cheltui bani pe lucruri de care, de fapt, nu ai nevoie se explică prin faptul că obiectele noi aduc entuziasm și o stare de bine care, însă, durează puțin. Prin urmare, întreabă-te mereu dacă îți trebuie într-adevăr un articol pe care ești tentat să-l achiziționezi sub impulsul momentului.

Pe scurt, dacă știi să te organizezi, să-ți planifici bugetul și să faci câteva schimbări în stilul de viață, vei avea numai de câștigat. În timp, vei reuși să economisești o parte considerabilă din salariul tău!

Sursa foto: storyblocks.com

Comentarii