Salvarea noastră: viruşii româneşti din spitale îi aşteaptă pe cei chinezeşti să-i chelfănească!

luni, 03 februarie 2020, 14:20
2 MIN

* Am scris despre viruşii chinezeşti şi vom mai scrie, ţinându-vă la curent cu ultimele noutăţi, mai ales că situaţia din spitalele româneşti nu e prea frumos colorată – recent am aflat că până şi un manager de spital de prin Craiova s-a pomenit mai bogat cu nişte bacterii, luate chiar de la locul de muncă. Am mai auzit şi că se iau măsuri / că unii români au descoperit deja metode de a face faţă viruşilor chinezeşti, cam aşa:

* Pacienţii nu mai sunt nevoiţi să aducă de acasă pansamente şi medicamente; acum ei trebuie să vină cu tot cu pături, cu paturi şi, unde este cazul, cu organe proaspete, pentru transplant. Mai multe spitale au angajat bătrâni tocilari, care să ascută acele de seringă şi bisturiele tocite, dar cele mai sărace şi-au permis doar să cumpere pile şi şmirghel. Deoarece încă nu există, practic, metode de luptă cu viruşii chinezeşti, conducerile unor spitale s-au aprovizionat din timp cu grâu de fiert, cu lumânări şi cu bomboane frumos colorate, de ornat.

* Nenumărate cadre didactice de pe întreg cuprinsul ţării se bucură că încă nu au luat de la elevi viruşi chinezeşti, ci doar râie şi păduchi; circulă zvonul că şi câteva cadre universitare (de pe la nişte institute dintre cele care dau politicienilor noştri diplome de deştepţi) ar fi primit cadouri asemănătoare de la studenţii lor. Cum cei mai mulţi dintre respectivii studenţi urmează programe de învăţământ la distanţă, se bănuieşte că păduchii au ajuns la profesori pe calea şpăgilor. Fiindcă păduchii nu sunt galbeni, cu ochi oblici, ci par de-ai noştri, durdulii, nu e motiv de panică.

* În cam toate spitalele există mulţi viruşi româneşti; conducerile unităţilor sanitare ţin cu dinţii de ei, fiindcă au aflat că aceştia nu ştiu prea multe, au un simţ al proprietăţii bine dezvoltat şi că, dacă prind vreun virus străin prin salonul lor, îl iau la chelfănit. Din câte se pare, la fel de eficienţi şi de violenţi cu viruşii străini sunt gândacii de pe sub paturi şi şoarecii.

Comentarii