Şapte ani de procese grele din cauza unui porc împieliţat cumpărat din târg, care a sărit din căruţă în mers

vineri, 16 aprilie 2021, 01:50
2 MIN
 Şapte ani de procese grele din cauza unui porc împieliţat cumpărat din târg, care a sărit din căruţă în mers

Acuzatul a văzut când a sărit porcul şi l-a dus acasă, spunând oamenilor ce l-au văzut fugărind animalul că e al mamei sale. De aici a început calvarul, care încă nu s-a terminat.

 

Un dosar de furt va fi rejudecat după ce magistraţii Curţii de Apel au admis contestaţia în anulare depusă de împricinat. Sentinţa de condamnare dată la Vaslui şi confirmată la Iaşi a fost desfiinţată, ieri desfăşurându-se primul termen al procesului reluat. Faptele pentru care magistraţii Curţii de Apel vor trebui să ia dosarul de la capăt au în centru un porc alb, de aproximativ 50 kg, cumpărat în august 2014 din târgul de la Văleni, judeţul Vaslui. Cumpărătorul l-a pus în căruţă, urmând să-l transporte la o cunoştinţă.

La trecerea prin comuna Tătărani, porcul a reuşit să sară din căruţă şi să o ia la goană, fără a fi văzut. Aflat la magazinul pe care îl administra, Adrian Diaconu a văzut porcul şi le-a spus unor săteni care se aflau în zonă că e porcul mamei sale. Săritori, aceştia l-au ajutat să-l prindă şi să-l ducă la mama lui Diaconu. A doua zi, a aflat şi păgubaşul unde i-a ajuns porcul, dar nu l-a mai putut recupera. De aici, procesul, început abia în 2019. La unul dintre termene, păgubitul a spus că vrea să se împace cu acuzatul, nemaiavând nicio pretenţie de la acesta. Procesul a mers înainte, Diaconu fiind condamnat la 180 de zile-amendă, evaluate la câte 10 lei.

Atât procurorii, cât şi Diaconu au făcut apel, sentinţa instanţei superioare fiind de 270 de zile-amendă. Această ultimă sentinţă a fost atacată de Diaconu prin intermediul contestaţiei în anulare. El a afirmat că ultima sentinţă de condamnare a fost dată ilegal, fără ca el să fi fost audiat şi fără ca instanţa să fi luat în calcul faptul că declaraţia dată de păgubit echivala cu o retragere a plângerii. Magistraţii Curţii de Apel au constatat că, într-adevăr, procesul se desfăşurase fără ca Diaconu să fie de faţă pentru a-şi preciza poziţia. Citaţia trimisă la domiciliul acestuia nu fusese semnată de inculpat, ci de o altă persoană. La data respectivă, Diaconu se afla în arestul poliţiei vasluiene, neştiind că fusese citat.

Cititi si: Sentință definitivă: procesul șefului bugetar care cere 3 mil. euro după ce a stat în concediu 3 ani din 5

Cititi si: Războiul apei la Paşcani: poliţie, contoare păzite, facturi neplătite

 

 

Comentarii