Sar scântei înaintea derbiului moldav din Copou! Grozavu a turnat gaz pe foc!

joi, 02 noiembrie 2023, 02:50
4 MIN
 Sar scântei înaintea derbiului moldav din Copou! Grozavu a turnat gaz pe foc!

Ultima rundă a primei jumătăţi a sezonului regulat se deschide mâine, la Iaşi, cu duelul dintre Politehnica şi Oţelul Galaţi, care va începe la ora 18:00. Derby-ul regional a generat deja dueluri aprinse, purtate de fanii celor două echipe, între care există o rivalitate ridicată. 

Apărute în urmă cu mai mulţi ani, contrele dintre suporterii celor două grupări din regiune s-au amplificat în sezonul trecut, când trupele antrenate de Leo Grozavu şi Dorinel Munteanu au fost implicate în lupta pentru promovare, ambele reuşind să-şi atingă obiectivele fără a mai disputa baraje.

Ieri, într-o conferinţă de presă, Grozavu a turnat gaz pe foc, aruncând mai multe săgeţi la adresa gălăţenilor.

„Oţelul e disciplinată, solidă, luptătoare, în foarte multe momente trece de limita regulamentului. Mă aştept la foarte multe şicane, provocări, pentru că asta au demonstrat până acum la celelalte jocuri. Au fost partide în care Galaţi a demonstrat că ştie foarte bine această artă” a spus tehnicianul, care a mai precizat: „Va fi o partidă dificilă, încrâncenată. Întâlnim o colegă, nou-promovată, ca şi noi. Ţinând cont şi de faptul că e vecină de regiune, mai mult ca sigur va fi o partidă interesantă, un derby regional. Sunt ambiţii, create şi de ce s-a întâmplat anul trecut, la cele două jocuri din play-off, după acele declaraţii care au fost mai mult sau mai puţin inspirate”.

Deşi Poli a fost avantajată de arbitraj în ultimele meciuri disputate acasă, cu Sepsi şi FC U 1948 Craiova, Grozavu a lăsat de înţeles că se teme de acest aspect şi a mai înţepat o dată Oţelul: „Sper ca Comisia Centrală să delege o brigadă care să ştie să ţină un astfel de meci în mână, arbitri cu personalitate, care nu se sperie, o brigadă care să ştie să se facă respectată, să nu facă greşeli şi câştigătoarea să se decidă în urma jocului, nu în urma unei decizii luate aiurea, că au fost destule în ultima perioadă. Anul trecut am fost acuzaţi că avem brigadă de casă, nu s-a pus problema. În general, în România, agresorul e cel care strigă mai tare! Şi este şi acuzator”.

Şeful băncii tehnice ieşene s-a plâns şi de faptul că nu a primit vreun mesaj de la oţelari după promovarea din vară: „Am fost acuzaţi că nu ne vom apăra şansele corect cu Dinamo, în ultima etapă. Am arătat că nu s-a întâmplat acest lucru, iar promovarea Oţelului a avut şi un sprijin din partea noastră. M-aş fi aşteptat ca fair-play-ul să-şi facă loc. Măcar aşa, să primim un telefon sau nişte semnale că ni se mulţumeşte. Nu s-a întâmplat lucrul ăsta”.

Antrenorul Politehnicii a avut, totuşi, şi cuvinte frumoase la adresa omologului lui, Dorinel Munteanu: „Antrenorul lor şi-a ales foarte bine jucătorii, va trebui să ne întrebuinţăm serios, să fim foarte inteligenţi, să ştim să ne descurcăm, să construim foarte rapid, din jumătatea noastră sau chiar de la portar. E un tip luptător, aşa şi-a construit cariera. Nu cedează niciun moment. Echipa are mentalitate şi spirit inoculate de un antrenor care a activat într-un fotbal, german, în care nu se cedează niciodată. Sunt adeptul aceleiaşi idei, nu e nimic ieşit din comun”.

Totuşi, Grozavu a anunţat că va merge la victorie: „Trebuie să arătăm că ne-am ascuţit şi noi săbiile foarte bine, ca şi adversarii noştri. Vrem să facem o partidă solidă, vom juca la victorie, ca Oţelul”.

Optimist s-a arătat şi portarul Politehnicii, Silviu Lung junior: „Întâlnim una din echipele bune ale campionatului, care arată după chipul şi asemănarea antrenorului, care acoperă foarte bine terenul, foarte gresivă. Va fi un meci greu, din care sperăm să obţinem trei puncte. Nimeni nu dă doi bani pe ce ai făcut în urmă. Contează doar ce faci. La Poli a fost nevoie de timp să ne sudăm, după ce în vară au plecat 12 jucători şi au venit zece noi. Acum au început să apară rezultatele, avem o singură înfrângere în opt jocuri”.

Grozavu a mai precizat că la partida de mâine are la dispoziţie tot lotul de jucători, Poli fiind ferită de suspendări şi accidentări. 

Comentarii