Scăderi salariale. Profesorii din Iaşi ameninţă cu greva

marți, 06 februarie 2018, 15:15
1 MIN
 Scăderi salariale. Profesorii din Iaşi ameninţă cu greva

Uniunea Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar din Iaşi ameninţă din nou cu greva după ce unor profesori din judeţ li se va scădea salariul cu sume cuprinse între 200 şi 300 de lei. În aceeaşi situaţie s-ar afla şi câteva persoane care fac parte din personalul nedidactic din şcolile ieşene.

Reprezentanţii USLIP Iaşi cer rezolvarea de urgenţă a acestor probleme, ameninţând că, dacă nu vor fi remediate problemele până pe 12 februarie, cadrele didactice vor începe greva de avertisment pe 14 februarie.

Până în acest moment doar trei cadre didactice au confirmat la USLIP că se află în situaţia în care vor avea salarii mai mici, dar şi câteva persoane care fac parte din rândul personalului nedidactic. Problema a apărut doar în cazul salariaţilor din învăţământ cu fracţiuni de normă.

Preşedintele USLIP Iaşi, Laviniu Lăcustă, a declarat că nu contează numărul de angajaţi afectaţi de această problemă, ci este o chestiune de principiu, iar profesorii trebuie să fie solidari. De asemenea, Laviniu Lăcustă a declarat că există semne că se vor rezolva problemele până pe data de 12 februarie.

 

 

 

Comentarii