De Business

Punem punctul pe știi

Scandal la Poștă. S-ar putea impune zile libere neplătite și concedieri

vineri, 17 septembrie 2021, 15:34
1 MIN
 Scandal la Poștă. S-ar putea impune zile libere neplătite și concedieri

Conducerea Poștei vrea să impună zile libere neplătite la nivelul personalului de conducere și funcțional, după ce fondul de salarii pentru acest an a fost depășit cu 27 milioane de lei, reclamă sindicaliștii poștali. Acesția spun că situația a fost cauzată de angajarea a peste 250 de persoane pe funcții de conducere și administrative, în perioada 2019-2020, fiecare cu salarii lunare de peste 5000-6000 de lei. De cealaltă parte, directorul general al Poștei spune că toate măsurile de restructurare ori de reducere a timpului de lucru vizează doar aparatul administrativ, nu și pe cei 22.000 de factori poștali.

Un nou scandal s-a iscat la Poșta Română între sindicaliști și noul director general, Valentin Ștefan (PNL) în contextul în care cheltuielile cu salariile au sărit peste cele bugetate pentru acest an.

Amintim că 300 de angajați din funcții administrative în Poșta Română ar fi urmat să fie concediați începând cu luna iulie din acest an, potrivit planului anunțat în luna februarie Horia Grigorescu (PNL), directorul general la acea vreme al operatorului poștal. Mai repede a plecat însă din Poștă chiar Horia Grigorescu, care în luna iunie a fost înlocuit cu un alt liberal, Valentin Ștefan, care a renunțat la acest plan de disponibilizări.

Acum, într-o adresă obținută de HotNews.ro, Sindicatul Lucrătorilor Poștali din România, condus de Matei Brătianu, atenționează că noua conducere a Poștei vrea să reducă săptămâna de lucru la nivelul personalului de conducere și funcțional din cadrul companiei. Cu alte cuvinte, măsurile nu vizează angajații din operațional – cei circa 22.000 de angajați – factori poștali, oficianți, diriginți etc., ci pe cei din structurile de conducere și personalul administrativ (TESA).

Aflați amănunte de pe hotnews.ro.

Comentarii