Scandal la Şcoala Sanitară Postliceală în jurul cursului festiv: a fost sau nu a fost!

vineri, 12 iunie 2020, 17:43
3 MIN
 Scandal la Şcoala Sanitară Postliceală în jurul cursului festiv: a fost sau nu a fost!

Un scandal a izbucnit la Şcoala Sanitară Postliceală „Grigore Ghica” după ce o fotografie de grup a apărut în spaţiul public care sugera că la această şcoală s-a ţinut cursul festiv. Directorul instituţiei, Edmond CIUMAŞU, infirmă însă aceste zvonuri şi explică cum a fost făcută fotografia, dar şi faptul că au fost mustraţi verbal, atât cadrul didactic, dar şi cei aproximativ 10 elevi surprinşi în fotografia apărută în spaţiul public. Atât elevii, cât şi cadrul didactic, nu purtau mărşi de protecţie, deşi se aflau într-o sală de clasă.

„Ordinea de zi la aceste întâlniri a fost următoarea: Dezbaterea metodologiei de absolvire pentru sesiunile 2020, pentru că ştiam că va fi o metodologie specială în acest an. Din păcate metodologia a fost publicată în Monitorul Oficial abia aseară. În perioada 2-9 iunie, când au fost întâlnirile cu elevii anului trei nu aveam metodologia, dar ştiam câte ceva despre ea şi anume că vor fi probe care vor fi echivalate, că va consta doar în susţinerea proiectului de absolvire în online. A doua chestiune care a fost stabilită că se va dezbate la aceste întâlniri a fost legată de dosarul examenului de absolvire. A treia problemă, diriginţii urmau să monitorizeze în ce stadiu se află elevii cu  proiectul de absolvire pentru examen, iar ultima chestiune care trebuia rezolvată a fost legată de faptul că aceşti copii aveau programat un curs festiv pe 26 iunie 2020, curs festiv care s-a anulat şi pentru că au fost comandate nişte obiecte specifice acestuia am luat decizia, dar fiind faptul că nu ştiam când ne vom mai întâlni cu ei, să le dăm aceste elemente copiilor. Şi anume: tocă, eşarfă, insignă şi o diplomă onorifică de absolvire, urmând ca în perioada următoare să primească albumul de absolvire”, a precizat directorul.

De asemenea, acesta explică faptul că fiecare clasă a fost împărţită în grupe a câte 10 elevi, s-a respectat procedura şi măsurile împotriva Covid-19, li s-a luat temperatura la intrare, au primit mască şi au semnat o declaraţie pe propria răspundere prin care menţionează că nu au simptome. Fiecare grupă de 10 elevi s-a întâlnit cu diriginţii apoi în clase.

„În perioada 2-9 iunie elevii din clasele finale ale Şcolii Postliceale Sanitare «Grigore Ghica» din Iaşi şi anume cele 16 clase s-au întâlnit, în această perioadă, pentru consiliere în vederea examenului de absolvire, aşa cum au fost precizările Ministerului. Nicio clipă nu s-a pus problema şi nici nu s-a întâmplat aşa ceva, şi anume  să fie organizat un curs festiv în şcoală. De altfel, sunt motive obiective care ar fi împiedicat să se facă acest lucru. Şi anume, Şcoala Postliceală nu are un amfiteatru care să permită adunarea a câtorva sute de absolvenţi, aproape 500, ca să facem curs festiv. Au fost doar aceste întâlniri pe clase şi grupe, programate, conform ordinului ministrului. S-a greşti, într-adevăr, pentru că aceşti copii nu se mai văzuseră de câteva luni şi, fiind dornici să socializeze, şi într-un moment de exuberanţă sau slăbiciune, şi-au dat jos măştile şi au făcut nişte fotografii de grup în sala  de clasă. Am văzut fotografiile, chiar şi cele în care sunt 13 elevi cu diriginta. Am discutat cu diriginta, care şi-a recunoscut greşeala, pe care mi-o asum şi eu”, a adăugat directorul.

Comentarii