Scene de coşmar la o secţie de poliţie: Agent rănit grav cu un cuţit de un bărbat care a anunţat atacul pe FB

vineri, 02 aprilie 2021, 09:37
2 MIN
 Scene de coşmar la o secţie de poliţie: Agent rănit grav cu un cuţit de un bărbat care a anunţat atacul pe FB

Un bărbat de 28 de ani din Ilfov a intrat, în noaptea de 1 spre 2 aprilie, în curtea Secţiei 9 Poliţie şi l-a atacat cu un cuţit pe agentul care executa controlul accesului în sediu. Atacatorul a anunţat atacul pe Facebook.

"Intră să vezi cum spintec acum un poliţist în două", spunea bărbatul în live-ul său de pe Facebook, în timp ce se îndrepta, pe ritmuri de manele, spre secţia de poliţie.

Deşi a fost rănit grav la picior, poliţistul a reuşit, cu sprijinul ofiţerului de serviciu, să-l imobilizeze pe bărbat şi să sune la ambulanţă, care l-a transportat de urgenţă la spital, unde a primit îngrijiri medicale.

Bărbatul se află în custodia poliţiştilor şi a fost sesizată unitatea de parchet, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj. După administrarea probatoriului, un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 a dispus reţinerea bărbatului.

"Poliţiştii noştri nu au voie să folosească armamentul. Poate că a remarcat ceva suspect, dar nu are voie să tragă. Trebuie făcut ca la Americi: Acolo întâi trag şi apoi văd ce se întâmplă. Poate i-a spus să 'îngheţe' şi n-a făcut-o. Trebuie o lege foarte fermă, foarte serioasă din acest punct de vedere. (…) Poliţiştilor le e frică să tragă, să riposteze, pentru că li se face plângere. Trebuie ca sindicatul să îi apere…", a declarat Liviu Chesnoiu, colonel de Poliţie în rezervă şi psiholog criminalist, într-o intervenţie telefonică la Realitatea PLUS.

Comentarii