Se aproviziona din frigiderul soţiei deşi avea ordin de restricţie

marți, 12 aprilie 2022, 01:50
2 MIN
 Se aproviziona din frigiderul soţiei deşi avea ordin de restricţie

Un ieşean a ajuns în faţa judecătorilor după ce a golit frigiderul fostei soţii. Pentru a-şi umple sacoşa cu mâncare, el a încălcat ordinul de protecţie emis împotriva sa. Rechizitoriul a fost completat şi cu o faptă de ameninţare, bărbatul fiind condamnat pentru amândouă.

În iunie anul trecut, magistraţii Judecătoriei au dispus evacuarea lui Adrian Mihai din locuinţa sa din Icuşeni timp de şase luni şi obligarea acestuia la menţinerea unei distanţe minime de 50 de metri faţă de fosta sa soţie. În plus, el a fost obligat la urmarea unui program de consiliere psihologică şi dezintoxicare. Bărbatul s-a mutat la sora sa, care locuieşte în acelaşi sat, la o distanţă de aproximativ 200 de metri. Pe 2 august, pe când A.M. se întorcea acasă, ea l-a văzut pe Mihai ieşind din casă cu o sacoşă plină. Femeia a constatat ulterior că bărbatul îi sustrăsese mai multe produse alimentare din frigider, dar a preferat să nu reclame încălcarea ordinului de protecţie.

Lucrurile au stat altfel la sfârşitul lui octombrie, când aflat în stare de ebrietate, Adrian Mihai a trecut prin faţa locuinţei fostei soţii, proferând injurii şi ameninţări şi provocând un scandal public. Auzind scandalul, femeia a ieşit din casă, însoţită de cei trei copii. Au ieşit şi rudele acesteia, care locuiau într-un alt imobil din aceeaşi curte. Cu toată lumea de faţă, Mihai s-a îndreptat către un stâlp de electricitate pe care era montat contorul locuinţei şi l-a lovit cu pumnii până a reuşit să-l distrugă. Încercările celor prezenţi de a-l imobiliza şi îndepărta din zonă au eşuat. Bărbatul s-a smuls din mâinile rudelor şi a intrat în curtea casei, ameninţându-şi fosta soţie cu moartea. Doar fiul de 19 ani al femeii a reuşit să-l liniştească şi să-l convingă să plece.

Audiat de procurori, Adrian Mihai a negat iniţial provocarea vreunui scandal afirmând că, dimpotrivă, fusese atacat fără motiv de o rudă a fostei soţii, care l-ar fi lovit cu pumnii. Îşi pierduse cunoştinţa, iar când şi-a revenit, dezorientat, a intrat din greşeală în curte. În faţa judecătorilor, el şi-a recunoscut fapta, beneficiind astfel de o pedeapsă mai uşoară.

Magistraţii Judecătoriei au apreciat că o simplă amendă reprezintă o pedeapsă prea uşoară, dar şi că o condamnare la detenţie ar fi exagerată. Bărbatul a fost condamnat la 2 ani şi 4 luni de închisoare, dar cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani şi 6 luni. Sentinţa nu este definitivă, ea putând fi atacată.

 

 

Comentarii