Şedinţă încinsă la Consiliul Judeţean, nu din cauza proiectelor, ci pentru că sala nu are aer condiţionat

miercuri, 30 august 2023, 01:50
2 MIN
 Şedinţă încinsă la Consiliul Judeţean, nu din cauza proiectelor, ci pentru că sala nu are aer condiţionat

Abia întorşi, unii, din vacanţă, aleşii judeţului s-au reunit în ziua Tăierii Capului Sf. Ioan Botezătorul ca să voteze câteva proiecte de hotărâre. Preşedintele Costel Alexe a remarcat din start că printre absenţi se numără Mircea Manolache, de la PSD, autorul unor intervenţii la microfon de regulă foarte lungi, şi a conchis că şedinţa ordinară a CJ va fi una scurtă. Aşa s-a şi întâmplat. 

Sala Mare de la Casa Pătrată nu beneficiază de aer condiţionat – o licitaţie pentru atribuirea unui contract de eficientizare energetică a întregii Case Pătrate tocmai a fost anulată din lipsă de oferte – astfel că dorinţa tuturor participanţilor a fost să scape cât mai repede. Deşi a picat şi reţeaua electrică supraîncărcată de ventilatoarele aduse în sală, şeful CJ a citit ca pe bandă titlurile celor 27 de proiecte de hotărâre. Foarte probabil, Mircea Manolache n-ar fi avut de ce să se lege, propunerile fiind la limita banalului. Astfel, printre propunerile votate la foc automat s-au aflat două care ajustează costuri ale unor proiecte de investiţii mai vechi, precum Parcul Industrial de la Leţcani şi restaurarea Complexului Muzeal „Ion Creangă” şi câteva măsuri administrative în vechiul proiectul al realizării centurii uşoare de ocolire a municipiului Iaşi, prin trecerea a patru drumuri din administrarea comunelor Leţcani, Horleşti, Voineşti şi Bârnova în administrarea Consiliului Judeţean.

Plenul CJ a adoptat fără împotrivire tăierea copacilor de-a lungul drumului dintre Ruginoasa şi Al.I. Cuza şi vinderea masei lemnoase prin Bursa Română de Mărfuri, precum şi trimiterea unui consilier patru zile la Bruxelles, pe banii ieşenilor, la „Săptămâna Europeană a Regiunilor şi Oraşelor”. Votarea celor 27 de proiecte „grele” a durat mai puţin de un sfert de oră. La final, preşedintele Alexe i-a „pupat din Bahamas” pe cei prezenţi, aluzie la condiţiile tropicale din sală, şi a dat să plece. I s-a amintit că mai trebuie să premieze membrii juniori ai Ansamblului „Constantin Arvinte”, care au câştigat ambele premii mari ale unui festival folcloric din Tulcea, astfel că întrunirea din Sala Mare a mai durat câteva minute, până s-au terminat de împărţit diplomele.

Comentarii