Sfătuitorul lui Mihăiţă şi sfatul de la portiţă

vineri, 23 martie 2018, 02:50
3 MIN
 Sfătuitorul lui Mihăiţă şi sfatul de la portiţă

Ştiţi cine e unul dintre cei mai influenţi sfătuitori politici ai premarelui Mihăiţă în ultima decadă, stimaţi telespectatori? Cică ar fi vorba, zice-se, de vniversitarul privat Trompea, cel cu prăvălia decimată de procurori după scandalul diplomelor date contra cost, la legătură, pe câţiva ani odată.

Şi ştiţi care sunt cele mai noi sfaturi date de vniversitarul Trompea ucenicului său Mihăiţă, în ultima vreme? Ei, vedeţi că pe asta n-o ştiaţi! Cică Trompea l-ar sfătui pe premare să lase orgoliile şi ambâţurile deoparte şi să se ducă înapoi la Drac Nea, chiar şi în genunchi dacă e cazul, ca să-şi ceară iertare şi să fie primit înapoi la poala partidoiului. Căci altfel, zice acesta, va fi în mare pericol să o ia pe cocoaşă inclusiv la alegerile viitoare, chit că rămâne în vigoare legea cu premarii desemnaţi imediat după primul tur. Mihăiţă, însă, cică e încrezător în steaua lui şi nici pomeneală să dea curs la o aşa umilinţă. Cum ar veni, rămâne la vorba aia: ‘tu-i steaua mamii ei de viaţă! Stea în frunte, deci, să-i rămâie!

Povestea lui Drac Nea cu filiera SIE de la Iaşi

Apropo de Trompea şi apropierea dintre el şi Chir Nica, aicea trebuie să facem olecuţă de pauză, şi să ne amintim de ce spunea într-o vremea Drac Nea, că premarele de aici ar fi omul filierelor politice din SIE. Aşa o fi, au ba, nu băgăm mâna în foc. Dar haideţi să remarcăm şi altceva: cam toţi băieţii originari din Iaşi şi apropiaţi de SIE au roit pe lângă vniversitarea lui Trompea, cum ar fi fostul conţilier al lui Băse Julien Kifou, sau fostul premier Răzvănel. Ca să nu mai spunem că inclusiv Mele, menistrul de Externe şi fost şef al SIE ca şi Răzvănel, are relaţii de lungă durată cu Trompea. Şi să vă mai spunem că Trompea e afiliat unei aşa-numite aripi SIE din Ardeal, în care Basil Dingo are locul lui, şi în care gravitează şi evroparlamentarul ieşean Divan, amic şi cu unii, dar şi cu Mihăiţă. Este vorba de aripa UASCR-istă din pecereul anilor ‘80, adică Uniunea Asociaţiilor Studenţilor Comunişti din România, pentru ăi mai tineri ce n-au prins aşa tort cu malmeladă. Este deci au cu toţii, vorba aia veche, origine sănătoasă? Şi mai este că Drac Nea ăla nu vorbea el chiar în dodii, oricât pare de amuzant, atunci când făcea legături între Mihăiţă şi SIE?

Începe dihonia

Apropo de Drac Nea, haideţi să vă spunem pe scurt ce se mai bârfeşte prin Bucale despre noile lui planuri politice. Cică pentru vara acestui an şeful partidoiului ar pregăti ruperea definitivă de Moliceanu, iar prima mutare va fi să îi ia şefia Senatului. Drac Nea cică ar fi enervat la culme de ambâţurile acestuia de a candida anul viitor la preşedinţie, dar şi de faptul că în mai toate sondajele Moliceanu stă mai bine decât el, iar din cauza asta aldistului şef i s-ar fi urcat democraţia la cap şi vrea mai multe. Şi mai cornute…

**** PONT ****
Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Comentarii