Sindromul Simona Halep se întoarce

miercuri, 12 august 2020, 01:43
3 MIN
 Sindromul Simona Halep se întoarce

La revenirea pe teren, Halep a învins-o foarte greu pe Polona Hercog la Praga. Irina Begu, victorie remarcabilă în faţa Sevastovei.

Ploaia de luni a aglomerat, în mod firesc programul de ieri al turneului feminin de la Praga. Ultimul meci al fazei de calificare între românca Gabriela Ruse (173 WTA) şi germana Tamara Korpatsch (113) s-a întrerupt luni în finalul setului I, când Gabriela trebuia să servească pentru set.La reluare, românca şi-a pierdut serviciul, iar în final s-a ajuns la un tiebreak controlat de Ruse. În setul secund, Gabi a fost de nerecunoscut şi a pierdut la zero, iar în cel decisiv a redevenit luptătoarea din calificări care a învins-o dramatic pe Aliaksandra Sasnovici. Scor final, 7-6, 0-6, 6-4 în două minute. Mai mult, Gabriela a trebuit să joacă şi meciul din primul tur cu poloneza Magdalena Frech(174) o jucătoare sub nivelul celorlalte adversare.Ea a pierdut primul set, după un tie-break lung (8-10) în care a irosit două mingi de meci. În setul secund, poloneza ajunsă pe tabloul principal ca lucky-loser,a profitat de oboseala Gabrielei (care a avut nevoie de îngrijiri medicale) şi s-a impus cu 6-3.

Marele rezultat al zilei pentru noi a fost realizat de Irina Begu (82), care ne dezobişnuise de victorii de acest gen. Irina a învins-o, chiar fără drept de apel, pe letona Anastasija Sevastova, locul 43 WTA, care nu de mult bătea la poarta Top 10.Scorul a fost 6-2, 6-2 (68 de minute) pentru bucureşteancă care o va întâni în turul II pe elveţianca Leonie Kung (157), care a trecut cu 6-4, 6-3 de spaniola Aliona Bolsova (102). Simona Halep, prim-favorita turneului a avut un meci cu emoţii în faţa slovenei Polona Hercog (46 WTA). Simona a fost imperială în primul set, câştigat cu 6-1, dar Polona a trecut la „scurte” în setul II şi de la 0-1 a câştigat cinci game-uri consecutive. În setul decisiv sportiva din Constanţa a reuşit să se impună cu 7-6 (7/3), deşi a ratat şase mingi de meci. Meciul a durat două ore şi 30 de minute.Simona va juca în turul secund cu jucătoarea cehă Barbora Krejcikova (118 WTA), specializată mai mult pe dublu, care a eliminat o altă jucătoare română, Patricia Ţig (86) cu 6-4, 6-3. S-a calificat în turul II şi Ana Bogdan (92), învingătoare cu 6-1, 6-1 în faţa australienei Storm Sanders (275).Ana va juca în următorul meci cu ucraineanca Lesia Ţurenko (139), scor 6-2, 6-4 cu rusoaica Elena Aleksandrova (27 WTA).

În fine, la dublu, perechea română Monica Niculescu / Raluca Olaru a trecut de primul tur învingând echipa Ulrikke Eikeri/Elixane Lechemia (Danemarca/Franţa), scor 1-6, 6-3, 12-10, într-o oră şi jumătate. Monica şi Raluca s-ar putea întâlni în turul secund cu Ana Bogdan şi Patricia Ţig, care au o sarcină grea cu cuplul Lidzia Marozava / Iana Sizikova (Belarus/ Rusia)

Comentarii