Şoc la Golăieşti: un fost militar stabilit în sat s-a sinucis aruncându-se în fântâna mare din mijlocul localităţii

miercuri, 25 august 2021, 01:59
3 MIN
 Şoc la Golăieşti: un fost militar stabilit în sat s-a sinucis aruncându-se în fântâna mare din mijlocul localităţii

Acesta avea o viaţă relativ retrasă, dar vecinii spun că a ajuns în sat după un divorţ. Și-a construit casă lângă cea a părinţilor. După aruncarea în fântână, bărbatul nu a avut nicio şansă: adâncimea era de 10 metri, iar diametrul de 40 cm

 

Un fost maistru militar cadru MAI s-a sinucis ieri după-amiază aruncându-se în fântână, în Golăieşti. Bărbatul în vârstă de 55 de ani, pe numele său Leonard Bordianu, era pensionat pe caz de boală de mai mulţi ani. Toată viaţa a lucrat ca maistru militar atât în Iaşi, cât şi în alte zone. În urma unui divorţ, acesta s-a mutat la ţară, unde şi-a construit o locuinţă în curtea tatălui, chiar lângă casa părintească. La orele dimineţii, bărbatul ar fi fost văzut de mai mulţi vecini consumând băuturi alcoolice la un bar din apropiere, un obicei de-al acestuia. „În fântâna asta s-a aruncat. Asta e fântână veche, de zeci de ani este aici, adâncă, cu apă curată. El a venit de la un bar de mai încolo şi se ducea acasă. Locuieşte chiar peste drum. Nu ştiu ce a fost în mintea lui de a ajuns să facă una ca asta. Probabil de la băutură, sau de la supărare. Am înţeles că ar fi fost divorţat. S-a mutat la noi în sat. Şi-a construit o casă aici, în curtea tatălui lui. Avea şi probleme de sănătate. Stau şi mă gândesc cum de s-a întâmplat una ca asta, cred că s-a lovit cu capul de pereţii de la fântână, că l-au scos mort. Dumnezeu să îl ierte”, ne-a mărturisit unul dintre vecini.

Marţi, puţin după orele amiezii, bărbatul ar fi plecat de la bar. Însă, înainte de a ajunge acasă, bărbatul s-a oprit la fântână. După ce şi-a dat jos tricoul şi s-a descălţat, bărbatul s-ar fi aruncat în fântână. Adâncă de peste zece metri, fântâna avea un diametru de circa 40 cm, lucru care, la aruncarea cu capul în jos, face imposibilă întoarcerea. A fost găsit inconştient în fântână de un prieten de pahar, un vecin care locuieşte în capătul uliţei. Acesta a observat hainele aruncate lângă fântână. I-a recunoscut tricoul şi papucii bărbatului, după care s-a dus acasă şi l-a sunat. Văzând că nu răspunde la telefon, s-a întors la fântâna respectivă şi s-a uitat în jos. Acela a fost momentul în care l-a observat pe bărbat aproape fără suflare în puţul fântânii.

Acelaşi vecin a sunat la 112 şi a alertat autorităţile. Salvatorii au ajuns la faţa locului şi l-au scos din fântână pe bărbat, însă a fost prea târziu. Acesta se înecase: nu a mai răspuns la manevrele de resuscitare. Într-un final, medicii sosiţi la faţa locului au declarat decesul, iar trupul neînsufleţit a fost preluat şi transportat la Institutul de Medicină Legală. Medicii ieşeni urmează să stabilească cu exactitate ce a cauzat moartea bărbatului de 55 de ani. 

Comentarii