Şofer băgat în arest direct de la volan: a făcut accident şi a refuzat să dea probe pentru alcoolemie

marți, 16 august 2022, 01:50
1 MIN
 Şofer băgat în arest direct de la volan: a făcut accident şi a refuzat să dea probe pentru alcoolemie

Un ieşean care conducea un autoturism beat criţă este cercetat de către poliţişti după ce a lovit un alt autoturism, condus de către o şoferiţă. Bărbatul a suflat în alcooltest, care a arătat o valoarea considerabilă, însă a reuzat să meargă la spital să îi fie prelevate probe biologice de sânge. “Poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Iaşi efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

Din investigaţiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că în seara de 12 august un bărbat în vârstă de 43 de ani ar fi condus un autoturism, pe raza municipiului Iaşi, şi ar fi intrat în coliziune cu un alt autoturism, condus de o tânără de 21 de ani. În urma impactului, au rezultat doar pagube materiale. În urma testării celor doi conducători auto cu aparatul alcooltest, s-a constatat faptul că şoferul în vârstă de 43 de ani se afla sub influenţa alcoolului, în urma testării sale rezultând o valoare de 1,23 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a refuzat prelevarea de mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 13 august bărbatul bănuit de comiterea faptei a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore”, au precizat reprezentanţii Poliţiei Iaşi. Ulterior, bărbatul a fost pus sub control judiciar de către judecători.

“La data de 14 august, bărbatul reţinut a fost prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi şi Judecătoriei Iaşi, instanţă care a dispus faţă de acesta măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile”, au adăugat poliţiştii ieşeni. 

 

Comentarii