Specialităţi noi în cadrul Spitalului Municipal Paşcani

vineri, 02 noiembrie 2018, 02:50
2 MIN
 Specialităţi noi în cadrul Spitalului Municipal Paşcani

Spitalul Municipal Paşcani va putea oferi noi servicii pacienţilor din zonă, după ce, în urma şedinţei Consiliului Local care a avut loc zilele acestea, a fost aprobată modificarea structurii organizatorice a instituţiei medicale. Astfel, spitalul din Paşcani va avea un cabinet de pneumologie, unul de îngrijiri paliative şi un compartiment de somnologie, dar şi un compartiment cu 10 paturi de cardiologie şi unul cu două paturi de urologie, conform hotărârii postate deja pe site-ul Primăriei Paşcani. 

Cabinetele de pneumologie şi cel de îngrijiri paliative vor fi înfiinţate în ambulatoriul integrat al spitalului. În ceea ce priveşte cabinetul de pneumologie, reprezentanţii unităţii medicale au motivat necesitatea înfiinţării acestuia pe lângă secţia deja existentă, cu 30 de paturi, pentru a putea primi, diagnostica şi trata pacienţii care vin cu trimitere de la medicul de familie sau pentru a-i primi pe cei care trebuie să vină la control periodic după tratament. De asemenea, înfiinţarea unui cabinet de îngrijiri paliative, pe lângă secţia de boli cronice cu 50 de paturi, a fost motivată prin faptul că acestuia i s-ar putea adresa bolnavi care au patologii specifice de boli paliative, a căror număr s-a menţinut destul de crescut în ultimii ani. Compartimentul de somnologie va fi înfiinţat în cadrul secţiei de pneumologie, prin diminuarea a două paturi, reprezentanţii spitalului susţinând că „din ianuarie 2015 până în decembrie 2017, în cadrul secţiei numite au fost trataţi 910 pacienţi cu tulburări respiratorii în timpul somnului”.

Compartimentul cu 10 paturi destinate cardiologiei va fi creat în cadrul secţiei de medicină internă, prin diminuarea acesteia cu acelaşi număr de paturi, ca urmare a faptului că „în zona Paşcani există o prevalenţă ridicată a afecţiunilor cardiologie, care constituie principalele patologii de mortalitate”, numai în primele şase luni ale acestui an la spital ajungând 792 de pacienţi. Compartimentul cu două paturi de urologie va fi situate în Secţia de chirurgie generală, pentru ca pacienţii cu afecţiuni urologice care necesită intervenţii chirurgicale să poate fi primiţi şi trataţi imediat.

 

 

Comentarii