Spitalul a cărui construcţie a durat 30 de ani devine în sfârşit funcţional

miercuri, 25 august 2021, 09:58
2 MIN
 Spitalul a cărui construcţie a durat 30 de ani devine în sfârşit funcţional

Spitalul Municipal din Fălticeni. Un spital aflat în construcţie încă din anul 1991. De exact 30 de ani. În acest moment, spitaul construit de la zero de statul român, unul dintre cele câteva, pe care le poţi număra pe degete după Revoluţie, a primit toate avizele şi autorizaţiile necesare, după finalizarea construcţiei şi a dotării. Săptămâna viitoare, pe 2 septembrie, spitalul îşi va deschide porţile pentru primii pacienţi. Un spital cu 240 de paturi, 6 etaje, dotări şi echipamente de ultimă generaţie. Cât de lung a fost însă drumul până aici şi, mai ales, de ce atât de lung?

Construcţia Spitalului Municipal din Fălticeni a început în 1991, acum exact 30 de ani. Spitalul are astăzi 6 etaje şi o capacitate de 240 de paturi, iar autorităţile locale vorbesc despre dotări şi echipamente de top care îi aşteaptă pe viitorii pacienţi.

Drumul până aici a fost însă foarte lung. Actualul primar al municipiului Fălticeni, Cătălin Coman, a fost ales pentru primul mandat în anul 2012. La acel moment, spitalul era deja în construcţie de 21 de ani.

Primarul din Fălticeni, Cătălin Coman, a declarat, pentru HotNews.ro, că principala problemă din ultimii 9 ani, care a dus la lungirea construcţiei spitalului, a fost lipsa banilor: "Din 2012 până în 2021, banii au venit câte puţin. Mai luaţi 5 milioane, mai luaţi 3, mai luaţi 10. Dacă veneau toţi banii odată şi spuneau: 'Uitaţi, aştia sunt banii să faceţi spitalul…”Era altceva. În această perioadă, constructorul ba aducea muncitorii, ba îşi lua înapoi muncitorii…"

Cătălin Coman mai spune că "au fost perioade când am primit banii pe 1 decembrie. Primeai 100 de miliarde pe 1 decembrie şi trebuia să îi termini până la sfârşitul anului. Ce să faci la minus 15 grade, cum este la noi iarna? Ce lucrări de construcţie să faci?".

Citiţi materialul integral pe hotnews.ro

 

Comentarii