Spitalul de Boli Infecţioase a „scăpat” de anexa mobilă de la Leţcani

Complexul medical modular a fost predat înapoi către Euronest, care îl va da în comodat Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Judeţean.

vineri, 10 septembrie 2021, 01:50
1 MIN
 Spitalul de Boli Infecţioase a „scăpat” de anexa mobilă de la Leţcani

La doar câteva zile după ce Spitalul de Boli Infecţioase "Sfânta Parascheva" a redevenit unitate medicală destinată exclusiv pacienţilor cu Covid-19, spitalul modular amplasat la Leţcani a revenit din administrarea unităţii medicale ieşene la Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Euronest. Decizia de preluare a fost avizată în iulie de plenul Consiliului Judeţean, iar formalităţile de predare/primire se finalizează săptămâna aceasta. 

"Suntem în ultima etapă de semnare a listelor de inventar. Sperăm ca, în maximum două zile, să demarăm procedura de predare către noul utilizator, ISUJ Iaşi", a declarat Alina Popa, directorul executiv al Euronest. Ea a spus că inspectoratul va trebui să folosească complexul medical conform contractului de comodat, cu destinaţia pentru care a fost achiziţionat. "Nu se pune problema relocării. Dar, dacă ISUJ va dori să-l reamplaseze, acest lucru se poate face cu acordul părţilor", a adăugat directorul Euronest.

Cititi si: Spitalul mobil de la Leţcani, preluat de ISU. Intră în „conservare“

Achiziţionat cu aproximativ 11 milioane de euro, anul trecut, complexul instalat acum la Leţcani abia dacă a funcţionat trei luni, cu unele deficienţe semnalate de personalul detaşat acolo. Proiectul nu a prins nici trenul unui decont din fonduri europene, asociaţiile precum Euronest, proprietarul spitalului, nefiind incluse în lista solicitanţilor. Luna aceasta, complexul a împlinit un an, iar garanţia acordată de firma din Turcia mai acoperă încă 12 luni. 

Cititi si: Se redeschide spitalul mobil Leţcani? Toţi oficialii asigură că da

Cititi si: Ofertă ciudată pentru spitalul din Lețcani. 300.000 de euro pentru expertiză. Firma este din Miroslava

Cititi si: Toţi au uitat de Spitalul Mobil. Cine plăteşte? Pandemia trece, povara pe ieşeni rămâne

Comentarii