Spuma de păr – sfaturi pentru o alegere inspirată (P)

luni, 20 februarie 2023, 09:33
4 MIN
 Spuma de păr – sfaturi pentru o alegere inspirată (P)

Spuma de păr este unul dintre cele mai folosite produse de styling când vine vorba de o coafură fără cusur! Alegerea unui astfel de produs poate să fie una dificilă, mai ales că se găsesc multe variante pe piața cosmeticelor. Însă ce și cui se potrivește? Iată câteva sfaturi adunate de la specialiști.

Ce este spuma de păr

Să începem cu începutul: ce este spuma de păr? Se regăsește la raft și sub numele de mousse, care în franceză înseamnă chiar… spumă. Are o consistentă mult mai ușoară decât cea a gelurilor. Protejează părul și îl face ușor de coafat. Adaugă volum și densitate, fără a încâlci firele. Este unul dintre cele mai ușor de folosit produse de styling, extrem de accesibil, deci nu e de mirare că este

Spuma de păr este ușoară și se aplică, de obicei, pe părul ud înainte de a-l coafa. Aplicată cum trebuie, conferă de 2-3 ori mai mult volum părului normal. Cea mai bună alegere este o spumă de păr care să nu lase firele lipicioase, atrag atenția specialiștii.

Beneficiile folosirii unei spume de păr

Spuma de păr are mai multe beneficii, pe lângă cel de a da volum și de a fixa coafura. Protejează părul de umiditate, conferă protecție termică firelor. În funcție de compoziția fiecărui produs în parte, părul poate deveni mai neted și mai mătăsos.

Deși majoritatea persoanelor nu citesc instrucțiunile de aplicare de pe etichetele produselor de styling, acest lucru este esențial pentru a maximiza beneficiile. De exemplu, produsele care conferă protecție împotriva căldurii trebuie folosite înainte de a utiliza uscătoare cu aer cald.

Cum se folosește corect spuma de păr

Spuma de păr se va aplica în cel mai corect mod atunci când părul este umed – nu ud. Ea va ajuta la fixarea coafurii, dar și volum, pe măsură ce se usucă.

Se poate folosi spumă pe părul uscat, însă în aceste condiții nu se va absorbi la fel de bine și poate avea un aspect nedorit, îngreunând părul.

Rolul esențial al spumei de păr este Acela de a “îmblânzi” firele indisciplinate. Va ajuta la menținerea buclelor mai elastice, mai ales dacă se folosește cantitatea potrivită. Asta poate face cu adevărat diferența. Dar cum se folosește spuma de păr? Sunt câțiva pași de urmat:

  • pasul 1 – se va folosi o cantitate de produs de mărimea unei mingi de golf.
  • pasul 2 – spuma se va folosi pe părul umed înainte de a folosi uscătorul.
  • pasul 3 – spuma se va aplica în secțiuni, începând dinspre ceafă și continuând spre vârfuri.
  • pasul 4 – adăugând încă puțină spumă, se va aplica pe creștetul capului prin mișcări ușoare; se masează ușor scalpul pentru a lucra în rădăcini.
  • pasul 5 – se va pieptăna părul cu o perie tip paletă, apoi se poate folosi uscătorul pentru a crea “valuri”; pentru un plus de volum, se poate pulveriza puțin fixativ.

Spuma de păr se poate folosi și în cazul perucilor, însă cu o condiție destul de clară: trebuie căutate acele produse special create pentru păr sintetic.

Sfaturi pentru fiecare tip de păr

Puteți folosi spuma de păr pentru a experimenta diferite coafuri și diverse texturi.

Pentru părul subțire sau fin: spuma de păr va ajuta acele fire subțiri și fine să fie mai puțin rebele. De asemenea, le conferă și un plus de volum, fiind o alternativă la fixativ în acest caz. Spuma de păr este, de asemenea, un produs grozav pentru părul natural, deoarece ajută la definirea buclelor naturale sau la evidențierea celor obținute cu ajutorul unui ondulator.

Pentru părul deteriorat: în acest caz, este bine să se ia o pauză de la coafarea la căldură. Se va aplica spumă pe părul umed, apoi se va lăsa produsul de styling să se usuce la aer.

Pentru părul cret: se aplică spuma plimbând ușor degetele prin păr, prin mișcări circulare mici, fără a aplatiza și perturba podoaba capilară.

Pentru părul drept: pentru mai mult volum, spuma se va folosi împreună cu o perie rotundă și aer cald! Se aranjează întâi șuvițele superioare al părului, mai apoi porțiunile inferioare (în lungime). Spuma de păr va conferi părului un aspect sănătos, deci nu trebuie încărcat cu produse de styling.

Comentarii