Știați că există un Avocat al Copilului plătit din banii noștri? Când e sunat nu răspunde

luni, 05 august 2019, 14:48
2 MIN
 Știați că există un Avocat al Copilului plătit din banii noștri? Când e sunat nu răspunde

Uitați-vă bine la fața aceasta! Este Ioan Gânfălean și în acest moment, în calitatea sa de Avocat al Copilului, ar trebui să fie cea mai ocupată persoană din România plătită din banii noștri, scrie Marinela Rață, fost jurnalist ZDI, pe pagina ei de FB.

”Să sperăm că lucrează acum și de aceea nu l-am auzit spunând măcar un cuvânt despre cazurile Caracal și Galați. Sperăm că lucrează din umbră. Altfel, ce se vede despre dumnealui e așa: un articol din Adevărul în care ia la mișto o mamă care reclamă că ghiozdanele copiilor sunt inuman de grele și un articol din Gazeta de Bistrița în care ni se spune cum a coordonat lucrarea științifică a unui pedofil englez”, mai scrie în postarea Marinelei Rață.

”Este Avocat al Copilului dar nu răspunde la numere necunoscute….„scria și Visinel Balan, activist pentru drepturile copiilor, pe blogul său în 2018. 

”I-am trimis un mesaj de felicitare domnului Avocat al Copilului și, la scurt timp, am găsit în agenda telefonului un apel pierdut de la distinsul Avocat al Copilului, Gânfălean B. Ioan. Motiv pentru care l-am sunat.

Nu a răspuns prima dată, am revenit a doua zi, nu a răspuns nici a doua oară și am revenit după câteva ore și îmi răspunde sec, fără să aștepte să mă prezint: „eu nu răspund la numere necunoscute” – și mi-a închis telefonul în nas.

M-a mâhnit atitudinea dumnealui și nu pentru că mi-a închis mie, ci pentru că nu a așteptat să vadă cine sunt și ce anume doresc de la el. Putea fi un copil abuzat, care suna pentru ajutor. Numărul respectiv de telefon e public, iar legea e clară”

Ce atribuții are avocatul copilului în Romănia aflați pe blogul Vocea Copiilor Abandonați al lui Visinel Balan

Comentarii