STUDIU: Vaccinul AstraZeneca are o eficienta de 76% impotriva coronavirusului

joi, 25 martie 2021, 11:10
1 MIN
 STUDIU: Vaccinul AstraZeneca are o eficienta de 76% impotriva coronavirusului

Compania AstraZeneca transmite ca vaccinul COVID-19 are o eficienta de 76% in prevenirea bolilor simptomatice, potrivit unei noi analize a studiului sau major din SUA. Valoarea este "un pic mai mica" fata de nivelul anuntat la inceputul acestei saptamani intr-un raport criticat pentru utilizarea informatiilor mai vechi.

Datele intermediare publicate luni au aratat o rata de eficacitate a vaccinului de 79%, dar nu au inclus infectiile mai recente, ceea ce a dus la o mustrare publica extrem de neobisnuita din partea oficialilor din sanatate din SUA.

Autoritatile romane au anulat masura de carantinare a lotului de vaccin AstraZeneca ABV2856, oprit de la administrare in urma cu o saptamana

AstraZeneca a reiterat, de asemenea, ca serul dezvoltat impreuna cu Universitatea Oxford, a avut 100% eficienta impotriva formelor severe sau critice ale bolii. Au existat opt cazuri severe – toate printre participantii la proces care au primit placebo.

Decizia surprinzatoare a Elvetiei. A refuzat aprobarea pentru vaccinul de la Astra Zeneca si a cerut mai multe date privind eficacitatea serului.

"Eficacitatea vaccinului impotriva bolilor severe, inclusiv a mortii, pune vaccinul AZ in acelasi stadion ca si celelalte vaccinuri" a declarat William Schaffner, expert in boli infectioase de la Scoala de Medicina a Universitatii Vanderbilt, adaugand ca se asteapta ca lovitura sa castige SUA aprobare.

Aflati amanunte de pe ziare.com.

Comentarii