COMUNICAT DE PRESĂ

Timp de 4 zile, Iașul va deveni capitala tirului sportiv românesc

miercuri, 16 noiembrie 2022, 10:10
2 MIN
 Timp de 4 zile, Iașul va deveni capitala tirului sportiv românesc

Competiția se va derula în perioada 17-20 noiembrie și va reuni la start sportivi din Republica Moldova, Ucraina și, bineînțeles România. 

În total, vor fi aproximativ 100 participanți care vor concura la unul dintre evenimentele de tradiție organizat, la Iași, de clubul sportiv Omega Tehnoton. Aceștia se întrec în bine cunoscutele probe de pistol și pușcă aer comprimat 10 metri.

Grand Prix-ul de tir se va disputa concomitent cu etapa din cadrul Campionatului Național în Poligonul sportiv Omega Tehnoton din Iași (bulevardul Virgil Săhleanu, nr. 43), una dintre cele mai moderne arene de tir sportiv din țara noastră. Pe tot parcursul competiției accesul spectatorilor va fi liber, zilnic, între orele 09.00 – 16.00.

„Competiția de la Iași a devenit deja una de tradiție în calendarul tirului sportiv național. Nu doar pentru că avem unul dintre cele mai moderne poligoane de tir din țară, ci și pentru că, de a lungul timpului, Iașul a avut sportivi valoroși care au făcut performanță. În acest an, ne bucurăm și de participare internațională. Sportivi din Ucraina și Republica Moldova se vor afla la startul competiției, alături de cei mai buni sportivi de tir de la noi din țară. Le urez succes tuturor, iar oaspeților din străinătate, bun venit în orașul nostru.
Invit ieșenii să asiste la această competiție și să descopere un sport deosebit, al minții, concentrării și preciziei milimetrice. Cred că e momentul să valorizăm și să promovăm și alte discipline sportive.” a declarat Maricel Popa, președintele CS Omega Tehnoton Iași.

Iașul a dat României, în 2012, un campion olimpic la tir sportiv. Alin Moldoveanu a fost medaliat cu aur la Olimpiada de la Londra, în proba de pușcă aer comprimat, pe distanța de 10 metri.

Comentarii