Ţintele Politehnicii

luni, 27 decembrie 2021, 02:43
3 MIN
 Ţintele Politehnicii

 

Echipa ieşeană vrea să acopere patru posturi şi caută fotbalişti de 17 şi 19 ani. Ploieşteanul Şaim şi islandezul Arni sunt în capul listei de transferuri

 

După cum v-am informat, Politehnica Iaşi a stabilit de mult timp lista jucătorilor care vor pleca în această iarnă din Copou. După Brayhan Torres, Laurenţiu Popescu, Ovidiu Mihalache, Jean Deretti şi Andrei Istrate, cu care s-a încheiat colaborarea, Poli vrea să mai scape de Marian Târşa şi Alexandru Zaharia. Alexandru Mărieş a fost salvat de situaţia contractuală complicată şi de faptul că a acceptat rapid reducerea salariului, lucru care se speră a se întâmpla şi cu Alexandru Stan, Marian Stoenac şi Cristi Puşcaş. Asta deşi primul a refuzat, iniţial, propunerea clubului.

În locul celor plecaţi, Poli nu are nicio certitudine de a transfera, la ora actuală existând doar tatonări, pe diferite piste. Ce se ştie sigur sunt posturile urmărite de a fi întărite de către ieşeni. Prioritatea zero este transferul unui atacant, mai ales că, după plecarea lui Istrate şi disponibilizarea lui Zaharia, Politehnica mai are în lot un singur vârf de meserie, Sekou Camara. Şi nici acesta nu este al Iaşului, ci e împrumutat până în vară de la FC Botoşani.

Apoi, Poli vizează întărirea mijlocului, care a suferit enorm în sezonul de toamnă. Cum şi aici sunt trei plecări (Torres, în lateral, Deretti şi, aproape sigur, Târşa, în centru), ba chiar patru, dacă luăm în calcul faptul că stoperul Mihalache a jucat închizător, Iaşi vrea să aducă minimum doi mijlocaşi de bază, unul pentru zonă centrală, altul pentru flanc. Nu în ultimul rând, Politehnica vrea să întărească şi postul de fundaş stânga, unde a fost folosită, de regulă, improvizaţia Serediuc.

În afară de acoperirea celor patru posturi, Poli îşi doreşte să aducă din această iarnă jucători care să poată acoperi în sezonul viitor poziţiile obligatorii de fotbalişti născuţi în 2002 şi 2004. Iar cum rezultatele echipelor de juniori proprii la categoriile de vârstă amintite sunt slabe, foarte probabil Iaşul va fi silit să caute jucători tineri în alte curţi, unde se lucrează mai eficient.

Referitor la numele cu care s-a discutat, principalele ţinte au fost Alexandru Şaim Tudor (FOTO)  şi Arni. Şaim este un mijlocaş lateral de 23 de ani deţinut în coproprietate de CSM Râmnicu Sărat şi Petrolul Ploieşti, fotbalistul evoluând la prahoveni din 2017. Arni Vilhjalmsson este un islandez în vârstă de 27 de ani care poate acoperi mai multe posturi ofensive, vârf, vârf doi, mijlocaş stânga. Trecut pe la toate naţionalele ţării sale, Arni a fost format de Breidablik (Islanda), unde este legitimat şi acum, şi a mai jucat la Haukar (Islanda), Lilleström (Norvegia), Jonköping Sodra (Suedia), Termalica Nieciecza (Polonia), Cernomoreţ Odessa (Ucraina), Kolos Kovalivka (Ucraina).

 

 

 

 

 

Comentarii