Topul câștigătorilor de contracte cu ApaVital

vineri, 01 septembrie 2023, 01:50
2 MIN
 Topul câștigătorilor de contracte cu ApaVital

Până acum, „s-au dat” 19 loturi. Fiecare firmă sau asociere de firme a bătut palma cu societatea de apă pentru cel puțin două contracte de lucrări

 

Ultimul mare contract de lucrări din cadrul proiectului de extindere a rețelelor de apă și de canalizare în județ a fost încheiat zilele trecute de ApaVital cu o asociere de firme condusă de Casrep pentru 141,5 milioane de lei. Prețul de pornire al licitației a fost cu aproape 20 de milioane mai mare.

Cu acest contract, cei de la Casrep au ajuns la patru adjudecate. Compania ieșeană Daroconstruct SRL are cu unul mai multe, dintre care trei în asociere cu alte firme. Câte trei contracte au tandemul prahovean Ness Proiect Europe SRL-Montin SA și Conest SA (două ale acesteia din urmă în alianță cu bucureștenii de la Construcții Erbașu). Alianța Teoval & Co – Alrosel Project, ambele din Tg. Frumos, și Tehnoterm SRL, din Iași, au câștigat câte două contracte.

În termen de 25 de luni, trebuie construite conducta de aducțiune a apei potabile Comarna-Schitu Duca-Ciortești (20 km), conducte până la rezervoarele Comarna, Dobrovăț, Coropceni (Schitu Duca) și Costuleni. Contractul câștigat de Casrep mai include stația de pompare, gospodăria de apă Comarna cu rezervoare și stații de clorinare, rețeaua de alimentare cu apă (9,8 km) și cea de canalizare (8,9 km) în localitatea Dobrovăț, cu 4 stații de pompare a apei uzate, rețeaua de apă și cea de canalizare în localitatea Comarna (6, respectiv 7,4 km lungime), rețele similare în satele Costuleni, Covasna, Hilița (15,5 km, apă, 14,2 km, canalizare), colectoare/ conducte de refulare spre Prisăcani, Comarna, Costuleni, reţele în localităţile Poiana, Satu Nou (comuna Schitu Duca) (10 km, apă, 9,5 km, canalizare), precum și rețele de alimentare cu apă (6,4 km), respectiv de canalizare (4,7 km) la Coropceni (Ciortești).

Mai sunt cinci loturi de atribuit, patru în diferite stadii de licitație și unul anulat (în valoare de 80 de milioane de lei destinat zonei Hârlău-Cotnari). Așa cum am mai relatat, după încheierea perioadei de grație de trei ani pentru Programul Operațional Infrastructură Mare, de unde societatea de apă a obținut fondurile pentru extinderea rețelelor sale, proiectul ApaVital va fi „rostogolit” pe un nou program de finanțare european, cel de Dezvoltare Durabilă

Comentarii