Trei hoţi au primit un pont la o vilă din Bucium chiar de la o vecină din zonă. Au furat mai multe zile la rând

luni, 18 martie 2024, 02:50
3 MIN
 Trei hoţi au primit un pont la o vilă din Bucium chiar de la o vecină din zonă. Au furat mai multe zile la rând

Casa unei ieşence a devenit ţinta hoţilor chiar la sugestia unei vecine. Trei nopţi la rând, hoţii au golit casa femeii de bunuri în valoare de aproape 10.000 de euro, pe care le-au amanetat pe mai nimic. Culmea tupeului, hoţii veneau la „muncă” cu taxiul. Unul singur a ajuns să fie pedepsit.

Pe 12 noiembrie 2018, Ecaterina Guriţă s-a întâlnit în parcul din faţa Casei Sindicatelor cu Vlad Neamţu, Said Albetar şi Marian Gologan. Cu excepţia lui Neamţu, ceilalţi erau minori la data respectivă. Cei trei tineri s-au plâns de lipsa banilor, la care Guriţă a venit cu ideea. În apropierea casei sale, în zona Bucium, se afla o casă nelocuită de mai mulţi ani. Fata le-a sugerat tinerilor să dea o lovitură. I-a condus la casa respectivă şi i-a lăsat să-şi facă treaba. Neamţu şi Albetar au sărit gardul, au escaladat balconul de la primul etaj al casei, apoi au forţat uşa, care s-a deschis. Intraţi în casă, hoţii au ieşit cu un televizor şi o consolă XBox. Însoţiţi de tânără, hoţii au transportat marfa până în staţia de autobuz de la Plopii fără soţ, de unde au luat un taxi. Au oprit la o casă de amanet şi au predat televizorul, contra sumei de 500 de lei. Pentru moment, nu au putut amaneta şi consola de jocuri, întrucât nu avea cablu de alimentare şi era un model mai vechi. Au scăpat totuşi după o vreme şi de ea, contra sumei de 170 de lei. Fata nu a luat nimic din bani, care au fost cheltuiţi rapid de cei trei tineri.

Încurajaţi de succes, cei trei s-au întors la locul faptei în noaptea următoare. Au mers cu taxiul, pe care l-au lăsat în apropiere, în aşteptare. Au mai furat un televizor şi un sistem audio, mergând apoi cu taxiul să scape de marfă. Au amanetat sistemul audio pentru 300 de lei, iar televizorul l-au abandonat în spatele casei de amanet. Era defect.

A treia oară, hoţii au mers la furat în plină zi. Se lămuriseră că nu riscă nimic. Au intrat în casă pe fereastra băii de la parter şi au furat câteva sticle de băutură şi o unitate centrală de calculator. Pe aceasta, au amenatat-o pe 200 de lei.

Pentru a identifica hoţii, poliţiştii au luat la rând casele de amanet, identificând o parte din bunurile furate. La începutul lui februarie 2019, hoţii au fost prinşi, fiind trimişi ulterior în judecată pentru furt calificat în formă continuată. Valoarea bunurilor furate s-a ridicat la 46.000 lei.

Gologan şi Guriţă au scăpat basma curată, întrucât răspunderea penală pentru faptele lor s-a prescris pe parcursul procesului. La rândul său, Albetar s-a împăcat cu victima furtului, despăgubind-o. Doar Neamţu a ajuns să fie condamnat, dar doar la un an şi trei luni de închisoare, cu suspendarea executării pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani.

Comentarii