Trei oferte pentru reluarea lucrărilor la Spitalul de Recuperare. Contract de 18 milioane de lei

luni, 16 noiembrie 2020, 02:53
2 MIN
 Trei oferte pentru reluarea lucrărilor la Spitalul de Recuperare. Contract de 18 milioane de lei

Municipalitatea a primit trei oferte pentru reluarea lucrărilor de reabilitare termică la Spitalul de Recuperare. Anterior, contractul a fost atribuit unei firme italiene, dar municipalitatea l-a reziliat în contextul unui ritm foarte lent al lucrărilor. 

La noua procedură de licitaţie au înaintat oferte firmele Navon Builders (Neamţ), asocierea Conest – Clima Therm Center (Iaşi) şi asocierea Mădbeton (Maramureş) – Research Consorzio Stabile (Italia). Contractul de lucrări are o valoare estimată de circa 18 milioane lei, fără TVA, banii fiind asiguraţi din fonduri europene. Unul dintre obiectivele specifice ale proiectului vizează reducerea consumului anual de energie primară cu minim 65%, în primul an după finalizarea implementării proiectului. Totodată, consumul anual din surse neregenerabile ar urma să fie redus cu minimum 67%. Alte două obiective constau în reducerea nivelului specific al gazelor cu efect de seră cu minimum 64% şi creşterea consumului anual de energie primară din surse regenerabile până la minimum 45% din consumul total.

Potrivit proiectului tehnic, lucrările vor cuprinde termoizolarea anvelopei clădirii, refacerea trotuarelor perimetrale, reţelele electrice, instalaţii şi alte lucrări conexe. Iniţial, contractul a fost câştigat de firma italiană Emmeci în martie 2019, dar municipalitatea a decis rezilierea spre sfârşitul anului trecut. "În niciun caz nu mai putem aştepta ca ei să nu se mobilizeze; ei nu au făcut mare lucru, au intrat o dată în subsol, au tăiat alte ţevi decât trebuiau, ne-au luat bani ca să reparăm, au pus schele, care nu sunt funcţionale pentru că nu urca nimeni pe ele", sintetiza primarul Mihai Chirica, la vremea respectivă, motivul rezilierii contractului. Ulterior, Primăria a întârziat cu lansarea unei noi licitaţii, procedura fiind organizată abia în luna octombrie 2020, la un an de la rezilierea contractului iniţial.

Comentarii