Trei pacienţi pozitivi la ATI, infectaţi în maşina care îi aducea la dializă

vineri, 17 septembrie 2021, 01:58
1 MIN
 Trei pacienţi pozitivi la ATI, infectaţi în maşina care îi aducea la dializă

La Spitalul Clinic „Dr. C. I. Parhon” se află internaţi patru pacienţi aflaţi în program de dializă care au fost depistaţi pozitiv la infecţia cu SARS-CoV-2. Dintre aceştia, trei se află internaţi la ATI, având nevoie de oxigen. Cei trei s-au infectat după ce s-au deplasat cu aceeaşi maşină la şedinţele de dializă, doi dintre ei fiind nevaccinaţi.

 „Pacienţii au în continuare nevoie de oxigenoterapie cu flux înalt, au ajuns la spital în a noua zi de boală. Ultimul pacient a ajuns la noi la spital miercuri, a stat acasă până atunci”, a explicat conf.dr. Ionuţ Nistor, medic primar nefrolog şi purtător de cuvânt al spitalului. Pacienţii au vârste curpinse între 60 şi 70 de ani şi au, pe lângă insuficienţa renală şi infecţia cu SARS-CoV-2, şi alte probleme de sănătate: neoplazie, boli cardiovasculare sau diabet zaharat. Reprezentanţii spitalului spun că acestea sunt primele cazuri de pacienţi dializaţi infectaţi care au avut nevoie de spitalizare după o pauză de mai multe luni.

Un alt caz grav tratat recent de medicii ieşeni a fost cel al bărbatului în vârstă de 38 de ani din Dorohoi care s-a infectat şi a avut nevoie de internare de lungă durată deşi nu credea în existenţa COVID-19. Acesta a trecut în urmă cu un an printr-un transplant de rinichi şi nu era vaccinat. Bărbatul a fost în cele din urmă externat, însă a rămas cu sechele pulmonare grave. 

Comentarii