De Business

Punem punctul pe știi

Trenurile de marfă merg cu viteza melcului în România

luni, 13 martie 2023, 17:29
1 MIN
 Trenurile de marfă merg cu viteza melcului în România

Trenurile de marfă merg cu viteza melcului în România, informaţie de care ne amintim în contextul în care un accelerat a ajuns din urmă un marfar şi l-a lovit cu putere. Un incident petrecut în urmă cu puţină vreme ne amintelte cât de precară este infrastructura de transport din România.

Consiliul Concurenţei arăta, într-un document de acum doi ani în care recomandă CFR SA să permită operatorilor de transport feroviar să-şi aleagă furnizorul de energie, că viteza medie a unui tren de marfă este 16 km/h.

Trenul accelerat de pe ruta Arad – Bucureşti Nord a depăşit semnalul "Oprire", a ajuns marfarul încărcat cu maşini Ford şi l-a lovit violent, ceea ce a provocat deraierea ultimelor trei vagoane, a declarat un oficial, care cercetează cauzele accidentului.

La 3.55, un tren de călători care circula pe ruta Arad-Bucureşti Nord, la intrarea în staţia Roşiori Nord, a ajuns din urmă un tren de marfă încărcat cu maşini Ford, în urma acestei ajungeri din urmă şi tamponări violente fiind deraiate ultimele trei vagoane din trenul de marfă.

SURSA: newsweek.ro

Comentarii