Advertorial (P)

Trucuri de design interior – Iată CUM poți schimba complet aspectul casei folosind corpurile de iluminat potrivite? (P)

joi, 28 mai 2020, 10:53
4 MIN
 Trucuri de design interior – Iată CUM poți schimba complet aspectul casei folosind corpurile de iluminat potrivite? (P)

Când vine vorba de design interior, există numeroase instrumente care te pot ajuta să creezi acel spațiu intim și confortabil, pe care ți-l dorești în căminul tău. Ți s-a întâmplat probabil să intri într-o încăpere și să ai fie un sentiment apăsător, fie, din contră, să te simți binevenit și relaxat. De unde vine această impresie? Ei bine, de cele mai multe ori, ea este generată de elementele decorative. Acestea sunt cele care transformă o casă în "acasă" și conferă spațiului acea personalitate aparte.

Dacă simți că, odată cu trecerea timpului, locuința ta și-a pierdut farmecul pe care îl avea la început, când totul era nou și în acord cu ultimele recomandări din revistele de profil, ei bine, poate ar fi o idee bună să-i dai un “refresh”.
De bună seamă, tendințele în design interior pentru anul 2020 pot servi drept sursă de inspirație, dar casa ta trebuie să reflecte propria personalitate. Pe de altă parte, bugetul este și el un aspect imposibil de ignorat. Vestea bună este că și iluminatul are un impact major asupra imaginii de ansamblu, dar moderat atunci când vine vorba de portofel.
Gradul de luminozitate al unei încăperi are o influență majoră asupra felului în care oamenii se simt în acea cameră. Astfel, odată ce cunoști niște trucuri destul de simple și extrem de eficiente, poți schimba complet aspectul casei tale.

Iată câteva trucuri utile în design interior:
1. Schimbă paleta cromatică
Când vrei să schimbi aspectul unei încăperi, fie că este vorba de living, de dormitor ori chiar de bucătărie, cea mai simplă soluție este să adaugi un strop de culoare. Alege accesorii multicolore, în nuanțe îndrăznețe, cu un design nonconformist.
Dacă, însă, nu ești fanul combinațiilor puternice, poți obține un efect spectaculos și un look modern, minimalist și cu ajutorul unor corpuri de iluminat în nuanțe metalice, bronz ori arămiu. Indiferent de gusturile tale, aici poți găsi o gamă bogată de astfel de produse, care te vor ajuta să creezi atmosfera dorită.
2. Ține cont de rolul fiecărei încăperi
Înainte să mergi la cumpărături, stabilește ce tip de activitate desfășori în fiecare încăpere și cum te pot ajuta produsele de iluminat alese. De exemplu, în bucătărie vei avea nevoie de o lumină puternică, așa că este indicat să folosești o lampă montată în tavan și corpuri de iluminat încastrate deasupra rafturilor. În zonele de relaxare, însă, ai nevoie de o lumină caldă, potrivită pentru citit, iar în birou, cea rece îți este mai utilă, deoarece te ajută să îți păstrezi concentrarea.
3. Utilizează multiple nivele de luminozitate
Utilizarea mai multor nivele de luminozitate, fiecare cu o anumită intensitate, poate crea ambianța perfectă și te ajută să schimbi aspectul oricărei încăperi. Folosind produsele de iluminat potrivite, poți face o cameră să pară mai mare. Un pendul cu brațe lungi, de exemplu, poate da impresia de înălțime, pe când o lustră cu mai multe brațe va transforma orice spațiu într-unul cald.
4. Alege un design “out of the box”
Uneori, tot ce-ți trebuie pentru a anima aspectul unei încăperi este un element original, care să aducă un strop de inovație și de neobișnuit. Dacă stilul clasic ți-a părut o idee bună în momentul în care ai ales mobilierul și elementele decorative, dar acum vrei o schimbare, nu trebuie să te sperii la gândul unor costuri exorbitante. Poți schimba atmosfera cu un singur accesoriu modern și nonconformist. O soluție la îndemână și care va avea, în mod cert, rezultatul scontat poate fi o veioză de masă, cu un design original ori un lampadar care să dea o notă de eleganță întregii încăperi.

Acestea sunt câteva modalități simple și accesibile de a schimba aspectul casei tale. Este recomandat, însă, ca, în febra cumpărăturilor, să-ți amintești una dintre regulile de bază ale design-ului interior: fii consecventă, atât din punct de vedere cromatic, cât și din punct de vedere al temei și al materialelor alese. Și, în design interior, “less is more” întotdeauna!

Sursa foto: Shutterstock.com

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii