Tudorel Toader: Sunt surprins că Danileț a fost exclus atât de târziu din magistratură

marți, 21 decembrie 2021, 09:18
2 MIN
 Tudorel Toader: Sunt surprins că Danileț a fost exclus atât de târziu din magistratură

Fostul ministru al Justiției, Tudorel Toader, spune că l-a avut student pe judecătorul Cristi Danileț, exclus din magistratură, care "părea că este un om normal", dar "a devenit un comediant în Justiție". Danileț a reacționat surprinzător, spunând că Tudorel Toader a fost unul dintre modelele sale în viață, insuflându-i pasiunea pentru Dreptul penal.

Fostul ministru al Justiției în Guvernul PSD condus de Viorica Dăncilă a susținut, într-un interviu, că Danileț a devenit "un comediant în Justiție".

"Eu pe Danileț îl știu din vremea studenției. L-am avut student, l-am cunoscut bine în calitatea aceea și în perioada aceea, când părea că este un om normal, care va avea o evoluție normală. În timp, el a devenit un comediant în Justiție, el este cel mai activ politician din Justiție. În rest, CSM cu competențele lui, Înalta Curte va aprecia, să nu ne amăgim că întotdeauna aprecierile sunt cele corecte. Nu merită atât de multă atenție nici cazul acesta, nici Danileț. Eu sunt surprins că l-a exclus din magistratură, dar sunt surprins că l-a exclus atât de târziu, pentru că el n-are profilul și structura unui magistrat de carieră”, a susținut Tudorel Toader.

Cristi Danileț a reacționat surprinzător, spunând că, alături de tatăl și de senseiul său, Tudorel Toader a fost unul dintre modelele sale în viață, insuflându-i pasiunea pentru Dreptul penal.

"Am avut trei modele în viaţă:

– tatăl meu, Ioan Danileţ, cizmar de meserie, pe care l-am iubit enorm, pentru ordinea şi disciplina insuflată încă de mic în cadrul unei educaţii "spartane" pe care am primit-o şi pentru care îi sunt recunoscător. Nu a fost membru de partid. Era un critic public al conducerii cooperativei meşteşugăreşti. Ascultam Radio Europa Liberă la radio, împreună. Acum 8 ani am avut onoarea să facă Marea Trecere în braţele mele;

– maestrul meu de arte marţiale, sensei Florentin Gheorghe Loghin, acum 7 Dan în Karate, căruia îi port o stimă profundă: încă din perioada adolescenţei mi-a îndreptat paşii către spiritualitate şi filosofie, un drum pe care mai am de mers şi pe care, din fericire, el îmi este alături;

– profesorul meu din facultate, Tudorel Toader, care mi-a insuflat pasiunea pentru dreptul penal: cursurile şi seminariile cu el sunt memorabile, iar carte sa am recomandat-o tuturor studenţilor şi practicienilor din jurul meu. Drumurile noastre s-au intersectat apoi de mai multe ori (şi când a fost decan, şi când a fost judecător CCR, şi când a devenit Rector), până la un moment dat (când a devenit ministru)", a scris Cristi Danileț pe Facebook.

Aflați amănunte de pe hotnews.ro.

Comentarii