Tur de forţă al secretarelor şi contabililor şcolari, în weekend. După zile de emoţii, salariile cadrelor didactice ieşene s-au plătit la timp

joi, 16 februarie 2023, 02:50
1 MIN
 Tur de forţă al secretarelor şi contabililor şcolari, în weekend. După zile de emoţii, salariile cadrelor didactice ieşene s-au plătit la timp

Salariile personalului didactic, nedidactic şi auxiliar din judeţul Iaşi au fost virate la timp, în ciuda întârzierilor Ministerului Educaţiei. Secretarele şi contabilii au depus adevărate eforturi în ultimele zile pentru ca salariaţii să îşi poată primi banii până pe 14 februarie.

„Din datele pe care le avem la ora actuală, salariile au fost virate până pe 14 februarie. Acest lucru a reuşit doar datorită muncii făcute de secretare şi contabili în weekend. Bineînţeles, au mai fost câteva greşeli din aplicaţie, dar în linii mari s-a reuşit”, declară Laviniu Adrian Lăcustă, Preşedintele Uniunii Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar (USLIP) din Iaşi.

Ministerul Educaţiei a transmis cu întârziere noua versiune a aplicaţiei EDUSAL şi a pus în pericol plata la timp a salariilor cadrelor didactice, nedidactice şi auxiliare.

Data maximă de depunere a noii versiuni a aplicaţiei EDUSAL a fost 4 februarie, potrivit liderului USLIP Iaşi, însă Ministerul a creat o stare de nemulţumire în rândul angajaţilor prin transmiterea kit-ului de actualizare a programului de calcul al salariilor abia pe 8 februarie, la ora 23:30. 

Comentarii