Un accident în parcare ce părea fără victime s-a transformat într-o condamnare

joi, 09 februarie 2023, 02:50
2 MIN
 Un accident în parcare ce părea fără victime s-a transformat într-o condamnare

Un şofer a plecat de la locul accidentului provocat de el, convins că victima nu a păţit nimic. Simplul incident petrecut într-o parcare a avut însă ca rezultat o fractură de femur şi o condamnare pentru părăsirea locului accidentului.

Pe 16 decembrie 2018, Claudiu Grosu mersese la Egros pentru a face cumpărături. Pe când încerca să parcheze, a acroşat-o cu roata stânga faţă, apoi cu aripa, pe A.T., care trecea prin parcare însoţită de iubitul său. Femeia a căzut pe pavajul parcării. Grosu a coborât imediat din maşină şi s-a apropiat de victimă, pentru a vedea dacă are nevoie de ajutor. A ajutat-o să se ridice şi a aşezat-o în autoturismul său. Iniţial, femeia a refuzat ajutorul medical. În plus, o altă trecătoare, care se recomandase a fi asistentă medicală, a apreciat că A.T. nu păţise nimic, spunându-i lui Grosu că femeia vrea doar să-l păcălească. Şoferul i-a dat lui A.T. 100 de lei pentru a-şi cumpăra un unguent pentru eventualitatea în care ar mai fi durut-o piciorul. De asemenea, i-a lăsat acesteia numărul său de telefon. Fiecare şi-a văzut apoi de drum.

După aproape cinci ore, aflată la domiciliul iubitului său, A.T. a acuzat dureri din ce în ce mai puternice în zona piciorului şi a chemat ambulanţa. Totodată, concubinul femeii a anunţat poliţia cu privire la accidentul petrecut. Femeia suferise o fractură de col femural stâng, fiind necesară montarea unei plăci cu şuruburi. Grosu a fost chemat în aceeaşi seară la sediul Poliţiei Rutiere. A fost testat cu aparatul Dräger, rezultând însă că şoferul nu băuse nimic. A.T. nu a depus plângere pentru vătămare corporală din culpă, dar şoferul a fost trimis în judecată pentru părăsirea locului accidentului.

În faţa judecătorilor, Grosu a fost avantajat de faptul că îşi recunoscuse vina şi nu avea antecedente penale. Timpul scurs de la producerea accidentului, interval în care şoferul nu mai intrase în conflict cu legea, a contribuit şi el la o pedeapsă relativ uşoară. Grosu a fost condamnat la 1 an şi 6 luni de închisoare, dar cu suspendarea executării pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani. Sentinţa a fost contestată de şofer, Curtea de Apel urmând să reanalizeze dosarul la începutul lunii aprilie.

Comentarii