Un alt şofer băut a scăpat ieftin invocând probleme cu soacra

joi, 30 decembrie 2021, 02:57
2 MIN
 Un alt şofer băut a scăpat ieftin invocând probleme cu soacra

Poveştile cu soacre par să-i impresioneze pe judecători. Prins băut la volan, un şofer a rămas cu permisul în buzunar, severitatea magistraţilor fiind înmuiată de povestea incidentului. Mai puţin sensibili s-au arătat procurorii, care au făcut apel.

În seara zilei de 17 iulie 2019, poliţiştii din cadrul Secţiei 1 Rurale au fost sesizaţi de un taximetrist cu privire la faptul că dinspre Poieni vine spre Iaşi un Opel Astra al cărui şofer se află sub influenţa băuturilor alcoolice. Poliţiştii au reuşit să-l oprească la baza pasarelei Bucium, în dreptul magazinului Bike Mania. Într-adevăr, şoferul emana halenă alcoolică, iar analizele de laborator i-au stabilit o alcoolemie de 1,51‰ în sânge.

Audiat ca suspect, Silviu Tănase a precizat că în ziua respectivă, pe când se afla cu soţia şi cele două fiice la domiciliul mamei sale, băuse 3-4 beri. La un moment dat, între soţia şi mama sa a izbucnit o ceartă, nevasta plecând împreună cu cele două fete, cu un taxi. Tănase s-a urcat la volan şi a reuşit să le ajungă, făcându-le semn soţiei şi fiicelor să urce la el în autoturism. S-au îndreptat apoi spre Iaşi, fiind opriţi de poliţie.

În faţa instanţei, bărbatul a adăugat că a săvârşit fapta pe fondul unor probleme grave de familie. Între timp a divorţat, este liniştit, lucrează şi plăteşte pensie de întreţinere pentru cele două fete şi deci, are nevoie de permisul de conducere.

Argumentele şoferului i-au convins pe magistraţii Judecătoriei că incidentul din 2019 a fost doar unul întâmplător, bărbatul nereprezentând un pericol public la volan. Ca urmare, în sarcina acestuia a fost stabilită ca pedeapsă doar o amendă penală de 4.800 lei, corespunzătoare unui număr de 160 de zile-amendă. Nici aceasta nu a fost aplicată efectiv, judecătorii decizând amânarea ei pe durata unui termen de supraveghere de doi ani. Contestaţia înaintată de procurori împotriva sentinţei urmează să fie analizată de Curtea de Apel la sfârşitul lunii februarie.

Comentarii