Un bărbat a fost arestat după ce a infectat 22 de oameni cu noul coronavirus

duminică, 25 aprilie 2021, 13:55
1 MIN
 Un bărbat a fost arestat după ce a infectat 22 de oameni cu noul coronavirus

Un bărbat a fost arestat în Spania sub acuzaţia de agresiune, după ce ar fi infectat 22 de oameni cu COVID, scrie BBC. El a continuat să meargă la birou, unde şi-a dat jos masca şi a tuşit spre colegi, spunându-le că o să-i infecteze. 

Bărbatul, în vârstă de 40 de ani, este acuzat că a continuat să meargă la muncă şi la sala de fitness, în ciuda faptului că tuşea şi avea febră 40 de grade. Potrivit unui comunicat al poliţiei, bărbatul prezenta simptome de câteva zile, dar a refuzat să plece de la muncă şi să rămână acasă, în oraşul Manacor. 

Într-o seară, el a făcut un test RT-PCR, dar a doua zi a mers la muncă şi la sală, până să primească rezultatul.

Colegii i-au spus să meargă acasă, dar bărbatul a refuzat, susţine poliţia. El şi-ar fi dat jos masca, spunându-le: "O să vă infectez pe toţi cu coronavirus". Când a primit rezultatul pozitiv, colegii s-au alarmat şi si-au făcut şi ei teste, care au ieşit pozitive.

Cititi si: Poliţia a arestat un medic suspectat de uciderea unor pacienţi Covid

Cinci dintre colegi şi încă trei oameni de la sala de fitness au fost ulterior depistaţi pozitiv cu coronavirus. Alte 14 persoane, rude ale celor infectaţi, s-au îmbolnăvit de COVID, inclusiv un copil de 3 ani. Poliţia investighează acest caz de la sfârşitul lunii ianuarie. Niciunul dintre cei infectaţi nu a făcut o formă gravă a bolii.

SURSA: digi24.ro

 

 

Comentarii